Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Čekání na tribuně, teď hattrick. Góly mě těší, ale zase jsme to zbabrali, mrzelo Jarůška

Ani nejlepší výkon útočníka Richarda Jarůška v sezoně, podpořený hattrickem, nepomohl hokejistům Sparty k výhře nad Plzní. Sedmadvacetiletý hráč, který se do sestavy dostal po čtyřech zápasech, nejprve posunul Pražany do vedení 2:0 a poté 3:2, nakonec však odcházel z ledu zklamaný po porážce 3:4.

Útočník Sparty Richard Jarůšek slaví gól
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Prohráli jsme vyhraný zápas. Dá se říct, že celé utkání jsme vedli, ale nezvládli jsme zlomový moment. A už poněkolikáté jsme tady prohráli," řekl Jarůšek. "Z gólů mám radost, ale určitě bych radši vyhrál. Bojujeme o šestku, ale bohužel se nám to nepovedlo a ztratili jsme body," doplnil.

Odchovanec Brna v sezoně bojuje o místo v sestavě Sparty, zatím odehrál 28 zápasů. Předešlé čtyři sledoval jen z tribuny. "Nenabuzoval jsem se. Trénoval jsem, a jelikož jsem nehrál, tak jsem měl i nějaké tréninky navíc. Samozřejmě, že je lepší hrát zápas než jen trénovat, takže jsem se trošku těšil. Že by to bylo nějak extra, to ne," uvedl Jarůšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

Útočník s reprezentačními zkušenostmi přiznal, že držet se pozitivně naladěný bylo těžké. "Poslední dobou jsem se od toho oprostil a chtěl jsem hlavně hrát svůj hokej. S klukama v lajně jsme chtěli hrát hlavně na puku a nenahazovat to. A myslím, že se nám to povedlo. Důležité bylo, že jsme měli štěstí. A pak je to otázka být ve správný moment na správném místě," podotkl.

Jedním z klíčových momentů zápasu byla nevydařená přesilovka Sparty ve třetí třetině. Místo, aby Pražané za stavu 3:2 zvýšili vedení, sami inkasovali. "Nedali jsme gól na uklidnění, ale sami jsme při přechodu modré čáry ztratili puk a jejich hráč šel sám na branku. To se nám nesmí stávat," řekl Jarůšek. "Přesilovka je nakopla, pak dali ještě gól a my jsme už vyrovnat nezvládli," doplnil.

Sparta prohrála již třináctý domácí zápas v sezoně, horší bilanci mají jen Chomutov a Pardubice. "Kdybych věděl, čím to je, tak to klukům řeknu a sám na tom zapracuju. A budeme vyhrávat. Byl to ale zápas, který jsme měli za stavu 3:2 nějak domlátit. A my místo toho dostaneme gól v přesilovce. Zase jsme to zbabrali," dodal Jarůšek zklamaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články