Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Ostravané uťali sérii Olomouce, Vítkovice táhl Roman

Vítkovice se dotáhly na vedoucí duo Liberec – Třinec v čele tabulky po vítězství 4:1 nad Olomoucí. Ostravany táhl kromě brankáře Bartošáka také útočník Roman, který zaznamenal tři gólové asistence. Vítkovičtí využili dvě přesilovky, jednou se prosadili v oslabení.

Hokejisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ještě bez vytrejdovaného obránce Gregorce odehrály Vítkovice utkání s výtečnou efektivitou v ofenzivě. Olomouc byla v úvodní dvacetiminutovce aktivnější i střelecky pilnější, ale od gólů na ledě byli hlavně domácí.

"Byl to docela vyrovnaný, spíše urputný zápas, ale i takové zápasy jsou a jsme rádi, že jsme ho zvládli," řekl Roman.

Ostravané si zápas ulehčili využitou přesilovkou. Lev se v deváté minutě opřel bez přípravy na modré čáře do puku a Konrádovi přes zakrytý výhled na brankovišti jeho rána mezi betonem a lapačkou propadla za záda.

"Ty góly v první třetině nám samozřejmě hodně pomohly, Bartes (Bartošák) to pak zavřel a udrželi jsme to," podotkl Roman.

Pak dostali šanci hrát v pěti proti čtyřem i Kohouti, ale jejich přesilovka dopadla tristně. Vítkovický Tybor se v oslabení šikovně protáhl středem hřiště, poslednímu obránci udělal kličku do strany a hned poté pohotově zaskočil Konráda střelou na lapačku.

"Byli jsme aktivnější než domácí. Naskytla se jim ale přesilovka a dali gól. Pak jsme kvůli naší ležérnosti v přesilovce inkasovali druhý gól a pak se domácí celkem uklidnili," řekl olomoucký obránce Martin Vyrůbalík.

Kohouti byli nadále domácím přinejmenším rovnocenným sokem, ale dopláceli na menší důraz v koncovce. Zatímco Nahodil s Jerglem se před Bartošákem neprosadili, Vítkovicím šla naopak střelba od ruky. Jednoduché řešení ve 29. minutě předvedli Zdráhal s Kucserou, který dostal puk do tandemu a bez velkého vymýšlení z voleje prostřelil Konráda.

To už gólman Olomouce odjel na střídačku a přepustil místo Lukášovi, ale ani brankářská rošáda vývojem zápasu nezamíchala. Čtvrtý gól mohl naopak přidat Kucsera, ale jeho střelu z otočky zastavila tyčka. Ač byl poměr střel na bránu po dvou třetinách 13:30, hosté byli o tři góly pozadu.

"Pořád jsme byli aktivnější, ale bylo tam málo střelby. Netlačili jsme se do ní, jak jsme chtěli. Střely zpoza modré, které gólman vidí, to se sice počítá do statistik, ale těžko ho můžeme ohrozit," uvedl Vyrůbalík.

Třetí část už byla demonstrací precizní vítkovické defenzivy. Domácí drželi soupeře na distanc od Bartošáka a sami vyčkávali na možnost pro další úder. Ten se naskytl v přesilovce pět na čtyři, ve které Baranka zužitkoval přesnou přihrávku Romana.

Olomouc se za aktivní výkon v závěru dočkala alespoň gólu, kterým Holec zmírnil porážku na 1:4. "Výsledek je pro soupeře docela krutý. Ale samozřejmě my to bereme," dodal Roman.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Lev (O. Roman), 14. Tybor (O. Roman), 29. Kucsera (P. Zdráhal), 53. Baranka (O. Roman, Tybor) - 57. Holec. Rozhodčí: Kika, Pešina - Bryška, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4003.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád (29. Lukáš) - J. Galvas, Ondrušek, Vyrůbalík, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, Staněk - Irgl, Strapáč, B. Mráz - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Olomouc byla velice těžký soupeř. Klukům musíme poděkovat za předvedený výkon a za výbornou defenzivní práci."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Umělecký dojem 5,9, avšak bodů nula. Dostali jsme lekci z produktivity. Nehráli jsme špatný zápas, hráli jsme dobře v nasazení a bojovnosti, možná i po kombinační stránce, ale měli jsme žalostné zakončení. Domácí ale na druhé straně hráli velmi dobře v obraně. Výsledek je proto takový, jaký je."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články