Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Oceláři přetlačili v prestižním duelu Hradec Králové, Třinec se dotáhl na čelo tabulky

Třinec je v nejlepší formě v sezoně a povedenou sérii výher natáhl už na šest duelů. Další skalp si Slezané připsali proti Hradci Králové a po těsném triumfu 3:1 se dotáhli na první Liberec s 37 body. V oslabení sice Dragoun zareagoval na úvodní branku Doudery, ale před polovinou utkání vstřelil vítězný gól Ondřej Kovařčík. V závěru přidal pojistku Adamský. Východočeši zůstávají v první čtyřce.

Daniel Rákos z Hradce Králové (vlevo) v souboji s Jiřím Polanským z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Prakticky celý zápas jsme hráli u nich, měli jsme spoustu šancí a on chytal fakt dobře. Paradoxně to pro mě bylo těžší, protože deset minut stojíte a nejednou musíte vytáhnout gólovku, které jsme jim nabízeli sami. Ale naštěstí to dobře dopadlo," uvedl třinecký gólman Šimon Hrubec, který jubilejní třístý start v extralize ozdobil i asistencí.

Třinec v předchozím vzájemném utkání nepřekonal Pavelku, ale tentokrát gólman Hradce přišel o čisté konto už ve druhé minutě. Doudera ho překvapil střelou zpoza kruhu na vyrážečku.

O vedení se domácí připravili sami. V přesilovce nezpracoval Bukarts ve vlastním pásmu přihrávku Krajíčka, o puk ho obral Rákos, který vyřešil situaci dva na gólmana ideálně: naznačil zakončení bekhendem a přihrál kotouč Dragounovi, na něhož zívala prázdná branka.

Třinec měl poté štěstí, Vincour i Chalupa trefili shodně pravou tyč. Odčinit své zaváhání mohl v závěru úvodní třetiny Bukarts, který si položil Pavelku na led, ale bekhendový blafák zakončil mimo odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Hradec Králové

Prostřední část patřila Ocelářům. Zblízka si nejdříve na Pavelku nepřišli Krajíček ani Adamský. Ondřej Kovařčík ale oprášil vzpomínky na jarní semifinále play-off, ve kterém vstřelil v prodloužení postupový gól Ocelářů, a po přihrávce Ciencialy prostřelil hostujícího gólmana mezi betony. Zhruba v polovině utkání zahrozila Cingelova řada, ale nebezpeční byli spíše domácí.

"V první třetině byly dvě tyčky, ale na druhou stranu Třinec měl šancí opravdu dost a Jarda Pavelka toho hodně pochytal. Také jsme toho hodně zablokovali nebo vypíchli na poslední chvíli, když už taky měli odkrytou bránu. Hlavně z přesilovek, ty hrál soupeř dobře a měl jich hodně. I to byl důvod, proč nás dostali párkrát pod delší tlak," vysvětlil hostující kapitán Dominik Graňák.

Třinci zatrnulo v úvodu třetí třetiny. Hrubec po kiksu Krajíčka šel za pukem z branky, odehrál ho před dotírajícím Pavlíkem, ale přímo na hokejku Smoleňáka. Ten pohotově trefil odkrytou klec, ale ke smůle hostí už střílel zpoza modré čáry a byl v ofsajdu.

"Stál jsem u toho a viděl jsem, že puk přeletěl modrou čáru, tak jsem doufal, že to rozhodčí pískne. Jinak by to samozřejmě byla moje chyba. Nahrával jsem Martinovi (Růžičkovi) a vypíchli to. Šimon to udělal dobře. Kdyby to zahrál trochu razantněji, bylo by to jistější, ale naštěstí gól neplatil," oddechl si Krajíček.

Graňák celou situaci viděl jinak. "Ale byl jsem na střídačce, důvěryhodnost mého úsudku z toho úhlu není vysoká. Ale zdálo se mi, že to chytil na modré," řekl hostující kapitán. Smoleňák se po odpískání ofsajdu nerozčiloval. "Asi se soustředil na puk, chytal jej ze vzduchu. Na ledě puk vidíte, kde puk chytíte, ale ve vzduchu tolik ne. Nevím," doplnil Graňák.

Poté se třinecký gólman vyznamenal proti dorážce Graňáka, na druhé straně udržel hosty ve hře Pavelka, když zblízka vychytal Ciencialu.

Hostům v závěru nevyšly obě přesilové hry i power-play. Jednu šanci jim sice chybnou rozehrávkou nabídl Hrubec, ale vzápětí dobře zasáhl proti střele Cingela. Další snahu hostí uťal Adamský v poslední minutě gólem do prázdné branky.

Oceláři Třinec - Hradec Králové 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. M. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) - 6. Dragoun (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3992.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Piché, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Lessio - Vopelka, Dragoun, M. Chalupa. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych týmu poděkovat za odvedený výkon, který byl od začátku velmi dobrý. I když měl Hradec v první třetině jen pět střel, tak ale dvakrát zvonila tyč, a kdyby dali z toho branku, mohl být průběh první třetiny a v podstatě i zápasu jiný. Nám dnes jely nohy, dobře jsme se pohybovali a šli jsme si za třemi body. Měli jsme spoustu příležitostí a proti těžkému soupeři, jakým Hradec je, si kluci dokázali, že hokej umí a že mají vůli pokračovat v sérii, kterou mají."

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Dnes se ukázala kvalita a síla Třince. Zpočátku jsme se špatně pohybovali. Třinec nás dostal pod tlak, přehrával nás, prohrávali jsme osobní souboje a občas jsme v obranném pásmu nevěděli, kam dříve skočit. Další věc, která dnes Třinci hrála do karet, je, že jsme měli spoustu vyloučených. I zbytečně vyloučených. To nás dostalo i trošku z tempa. I přes to všechno jsme dokázali držet stav 2:1 a měli jsme ke konci pár šancí. Bohužel jsme je nevyužili a dostali jsme ještě jeden gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články