Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

ČT: Jsem v kontaktu se čtyřmi týmy, je tam Sparta i Kometa, říká Plekanec. Nejdřív naskočí na Kladně

Hádanka, kam zamíří hvězdný útočník Tomáš Plekanec, stále zůstává bez řešení. Ovšem bývalý kapitán české reprezentace naznačil, že po návratu z Montrealu jedná se třemi až čtyřmi kluby v české extralize. Mezi nimi má figurovat Kometa Brno, Sparta, Plzeň či Mladá Boleslav. "Je to stále ve fázi jednání. Jediné, co vím, že začnu na Kladně prvních pár zápasů, protože jsem zraněný," řekl Plekanec v pořadu Hokej den poté.

Plekanec chce mít jasno o své budoucnosti v blízké době. "Věřím, že do čtrnácti dnů se uzdravím a nastoupím na Kladně na pár zápasů. Do té doby bude rozhodnuto," prohlásil kladenský odchovanec.  

Vybírá z extraligových nabídek a v kontaktu je se čtyřmi kluby. "Chcete to ze mě hodně dostat, že?" usmíval se v pořadu ČT sport Plekanec. "Kometa Brno tam samozřejmě je. Plzeň taky i Sparta a mluvil jsem s Pavlem Paterou, takže ještě Mladá Boleslav. Uvidíme," hlásí šestatřicetiletý centr.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté: Plekanec začne na Kladně, připustil zájem Sparty či Komety

Posledních šest týdnů nehrál kvůli zranění zad. "Mluvil jsem s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a vypadá to, že léčba probíhá podle plánu. Cítím se už docela dobře. Každým dnem se to lepší a věřím, že příští týden od pondělí už budu trénovat na sto procent, a tím pádem pak půjdu do zápasu," povídá dlouholetý lídr národního týmu.

Plekanec odehrál v NHL 1001 zápasů, drtivou většinu z nich v dresu Montrealu. Jen 17 duelů sehrál v Torontu, které se na konci února stalo jeho jediným dalším působištěm v NHL. V základní části nasbíral 608 bodů za 233 branek a 375 asistencí, v play-off má na kontě dalších 94 duelů a 53 bodů za 18 gólů a 35 asistencí.

Kde by mohl hrát Tomáš Plekanec? Téma se řešilo i v Hokej fokus podcastu:

Extraligu si znovu zahraje vrátí po pěti letech. Naposledy působil v Kladně v době výluky zámořské NHL v sezoně 2012/2013. Po příletu z Kanady už se na ledě Rytířů v tréninku ukázal.

"Jsem po zranění a mám obrovský respekt před extraligou. Naposledy jsem ji hrál, když byla stávka. Hlavně se potřebuju doléčit a vědět, že jsem stoprocentně připravený a pak doufám, že nějakému týmu pomůžu," sdělil Plekanec, jenž letos příliš utkání neshlédl. V neděli viděl část duelu Sparty s Olomoucí. 

Plekanec chce trávit více času se syny, jinak mohl zůstat v NHL

Ať už zamíří právě do Sparty, Plzně, Mladé Boleslavi či nejvzdálenějšího Brna, bude to mít blízko ke svým dvěma synům. "Doufám, že během Vánoc tady budou a strávím s nimi nějaký čas. Kvůli cestování jsem trochu odsunul Třinec a Vítkovice. Ostatní možnosti jsou všechny kousek," uvedl Plekanec.

"Mohl jsem ještě zůstat v NHL. Bavili jsme se s Marcem Bergevinem (generální manažer Canadiens) a měl pro mě nějakou výměnu. Jenže bych byl pryč od kluků. V tomto případě tedy extraliga vyhrála," prohlásil juniorský mistr světa z roku 2001.

Na další trofej však Plekanec v kariéře čeká. "Jedna z důležitých věcí je pro mě pomoct nějakému mladému talentovanému klukovi, jak už jsem to dělal v Montrealu nebo Torontu. A samozřejmě mít šanci na titul v extralize by bylo úplně skvělé," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články