Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec otočil zápas s Energií a udržel vedení v tabulce

Liberec doma naplno bodoval počtvrté za sebou, když přehrál Karlovy Vary 4:1. Hosté sice zásluhou Fleka rychle vedli, ale lídr tabulky výsledek otočil. Vítěznou branku si připsal mladý dvacetiletý útočník Marek Zachar a dosáhl tak první extraligové trefy. Domácí forvard Marek Kvapil bodoval už v 18. utkání po sobě.

Utkání Liberec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V pátek museli Bílí Tygři vstřebat hořkou porážku u lokálního rivala v Mladé Boleslavi, o to více natěšení dnes vlétli do utkání.

Hosté ale začali sympaticky, přečkali počáteční nápor a šli dokonce do vedení, když gólmana Willa prostřelil střelou k tyči Flek. Nakonec to ale bylo ze strany Západočechů vše.

Domácí pokračovali v náporu a za necelé čtyři minuty se dočkali vyrovnání: Jelínek vybojoval kotouč u mantinelu, předložil ho Lukáši Krenželokovi, který nekompromisní střelou pod horní tyč překonal Novotného.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Karlovy Vary

Nejblíže ke gólu pak měl Liberec v přesilovce v 16. minutě. Nejprve neuspěl Lenc, kterému sebral jistý gól fantastickým zákrokem Novotný a vzápětí nastřelil Kvapil tyčku.

Úvod druhé části vyšel opět lépe Západočechům. Po chybě Dohertyho ve středním pásmu jeli hosté dva na jednoho, Roman Vlach nabil Beránkovi, ale Will se stihl přesunout a Beránka vychytal.

O něco později se na druhé straně předvedl nádhernou akcí čtvrtý liberecký útok. Po ose Jaroslav Vlach, Jeník doputoval puk k Zacharovi a ten dělovkou z první překonal Novotného.

V polovině zápasu nastřelil Hudáček tyč, Novotnému tak pomohla branková konstrukce již podruhé v zápase. Tyčka vzápětí zvonila v uších i Willovi po střele Kovačeviče.

Síť se rozvlnila až ve 35. minutě, a to znovu za zády Novotného. Valský ideálně našel před brankou Redenbacha a ten do prázdné branky zvýšil vedení Libereckých.

Ve 45. minutě mohl zdramatizovat vývoj utkání Rachůnek, jenže vyloženou šanci zahodil. Z protiútoku pak Lenc usměrnil Kvapilovu přihrávku za záda Novotného a zvýšil již na 4:1.

Kvapil díky asistenci natáhl svoji bodovou šňůru již na 18 utkání. Pátý gól Liberce měl na holi v 50. minutě Stříteský, ale Novotnému opět pomohla tyčka.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. L. Krenželok (P. Jelínek), 27. Zachar (Jeník, J. Vlach), 35. Redenbach (Valský), 45. Lenc (M. Kvapil, Havlín) - 4. Flek (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Špringl, D. Klouček. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5991.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, L. Hudáček - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Jeník, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, Kozák, Vágner - T. Rachůnek, Gríger, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Stloukal, Skuhravý, Gorčík - Lapšanský, Balán, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede soupeř, který rozhoduje zápasy z brejkových situací; velmi bruslivý, velmi pohyblivý. I když jsme na to hráče upozorňovali, tak s tím měli velké problémy. Byl z toho první gól a soupeř měl hlavně ve druhé třetině těch šancí až moc na to, jak jsme se na něj připravovali. Začátek zápasu dobrý, vyrovnaný, druhá třetina z naší strany slabá. Po uklidnění v kabině jsme nastoupili do třetí třetiny srovnaní. Rozhodla podle mého názoru lapačka Romana Willa, který tam chytil tutovou šanci, a z protiútoku jsme dali na 4:1. Díky nasazení a výbornému Romanu Willovi jsme dnes brali tři body."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Náš prvotní plán byl přestát tady první třetinu alespoň za nerozhodného stavu. To se nám povedlo, dokonce jsme vstřelili první gól. Byť domácí byli lepší a měli více ze hry, alespoň výsledkově jsme první třetinu ustáli. Druhá třetina se myslím hrála hodně nahoru dolů, což jsme úplně nechtěli, ale paradoxně jsme měli možná více brejkových šancí a možností přečíslení. Bohužel jsme je nesehráli dobře a domácí nás ze třech přečíslení, kdy jsme propadli, potrestali. Vzali si tak vedení na svoji stranu a měli utkání pevně v rukou. Myslím, že jedna možnost tam ještě byla, když jsme za stavu 3:1 měli šanci do prázdné branky, kterou jsme nedali. A z protiútoku jsme dostali rozhodující gól."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články