Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice vynuloval Sedláček. Zlín doma zvítězil jednoznačně 3:0

Zlínští hokejisté zastavili sérii tří porážek a v souboji s Vítkovicemi uspěli na domácím ledě. Ostravany vynuloval brankář Jakub Sedláček, který si v 19. kole hokejové extraligy připsal 31 úspěšných zákroků a pomohl k vítězství 3:0. Na druhé straně i Patrik Bartošák předvedl dobrý výkon, ovšem ofenziva jeho týmu zaostávala.

Forvard Zlína Edgars Kulda slaví gól
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

V dresu domácích nastoupila nová posila z Liberce, útočník Lakatoš. Trenéři jej zařadili do elitní formace. "Jsem rád, že jsem dostal hodně prostoru na ledě. Myslím, že se na to dalo dívat. Jsem mile překvapený z toho, jak jsme to zvládli. Já osobně jsem měl tři gólové šance, příště by bylo dobré nějakou proměnit," řekl Lakatoš.

Diváci viděl v první třetině jen dvě vážnější akce, se kterých ale vyšli vítězně brankáři. Květoně vychytal Sedláček, Poletína pak hostující Bartošák.

Prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila domácím. Obrana Vítkovic často hrubě chybovala, čehož Zlínští využívali. Nejdříve se dostal do brejku Honejsek, místo kotouče ale skončil v síti on. Ve 23. minutě už ale Berani vedli. Rána kapitána Žižky od modré čáry skončila až za Bartošákem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Vítkovice

Za čtyři minuty bylo pro hosty ještě hůř. Do samostatného úniku se dostal Freibergs, jehož sice Bartošák vychytal, na dorážku Kuldy už byl ale krátký. A za další čtyři minuty se radovali Zlínští potřetí. Kubiš našel volného Ondráčka, který poslal kotouč nad rameno vítkovického gólmana. Hosté následně měli dvě velké šance dostat se zpět do hry, Sedláček ale předváděl skvělé zákroky.

Třetí třetina byla trochu divoká. Oba celky měly na svém kontě vyložené šance, skóre se ale neměnilo. Vítkovičtí marně dobývali Sedláčkovu branku, poslední možnosti se jim naskytly v závěrečné pětiminutovce. Nejprve mohli hrát po faulu Šlahaře přesilovku, hned za vteřinu ale putoval na trestnou lavici i Stránský. Hosté se nakonec jen přeci dočkali přesilovky čtyři proti třem trvající 70 vteřin, tu navíc ještě vylepšili o odvolání brankáře, ovšem čisté konto Sedláčkovi už nesebrali.

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Žižka (Šlahař), 27. E. Kulda (Honejsek, Freibergs), 31. J. Ondráček (Kubiš, Valenta). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Šír - J. Ondráček, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4305.

Sestavy:

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, Lakatoš, Kubiš - Okál, Honejsek, E. Kulda - Šlahař, P. Sedláček, Poletín - Kratochvil, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Š. Stránký, Kucsera - Baláž, Pytlík, D. Květoň. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín):  "Přežili jsme první třetinu, kdy byl soupeř o něco lepší. V celém zápase nás podržel Jakub Sedláček. Za stavu 3:0 rozhodovala každá minuta navíc, kdy jsme neinkasovali. Kdyby soupeř dal nějaký gól, nakoplo by ho to. My jsme proměnili své šance a máme tři body."

Jakub Petr (Vítkovice): "Výkon má dvě roviny. V úvodu jsme čekali totální forčekink soupeře, paradoxně jsme to ale byli my, kdo jsme drželi ze začátku otěže. Měli jsme šance, soupeř nám dal ale lekci z produktivity v průběhu druhé třetiny. Nechci nijak snižovat výkon domácích a jejich brankáře, ale stalo se nám poprvé v sezoně, že jsme nedali ani gól. A tím se dostáváme ke druhé rovině. Neplnili jsme vůbec svůj standard ve hře bez puku, to byla hlavní příčina naší porážky. U všech gólů jsme měli špatně rozebrané hráče."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články