Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Třinec čeká repríza finále proti Kometě, Vítkovice chtějí přidat další body ve Zlíně

Hokejisté Třince a Brna si v 19. kole extraligy podruhé zopakují finále minulé sezony. Oceláři chtějí na domácím ledě Kometě vrátit prohru 1:2 z konce září. Lídra tabulky z Liberce čeká jen krátká cesta na led nedalekého rivala Mladé Boleslavi. Karlovy Vary vyzvou Hradec Králové a hokejisté Vítkovic chtějí prodloužit sérii čtyř vítězství ve Zlíně. Souhrn kola přinese od 21:00 pořad Buly.

I když Třinec s Brnem pětkrát v řadě prohrál, aktuální forma ho mírně favorizuje: z posledních pěti kol získali Oceláři 13 bodů a hlavně těží z návratu uzdravených opor do sestavy. "Věřím, že jsme to už nastartovali a i po pauze pojedeme ve stejných kolejích. Ale stejně tak si opakujeme, že je třeba pořád pracovat na maximum. Kometa pro nás bude důkladnou prověrkou, je to nesmírně silný tým," řekl trenér Václav Varaďa.

Třetí Kometu a sedmý Třinec dělí dva body. "Po horším vstupu do soutěže se Třinec před reprezentační přestávkou zvedl. Začal bodovat, hraje hokej, který jej zdobil v minulé sezoně. Čekáme těžký zápas, ale chceme navázat na domácí vítězství s Pardubicemi a bodovat," uvedl trenér Brna Kamil Pokorný. Kádr Komety doplnil po návratu z Ruska brankář Kašík. "Vejmelka ale podává výborné výkony. Uvidíme, jak se rozhodneme," dodal Pokorný.

Mladá Boleslav zaskočila ve středu Spartu, na jejímž ledě vyhrála 5:3. "Nechci ale, abychom z jednoho šťastného vítězství dělali něco, jako že jsme přehráli Spartu, to v žádném případě. Ale i tak vidím v naší hře progres, a to v nasazení," pochvaloval si kouč Miloslav Hořava. Liberec je připravený na hodně těžký duel.

"Navíc jde o derby, takže to bude zajisté i dost vyhecované. Postavení Mladé Boleslavi v tabulce neodpovídá kvalitě jejího kádru. Budeme se muset dobře připravit, na zápas se ale velmi těšíme," avizoval kapitán Petr Jelínek.

Sparťané vyzvou chomutovské Piráty, Vary se postaví Hradci 

Druhou Spartu čeká vystoupení na ledě posledního Chomutova. Piráti by rádi utnuli sérii čtyř porážek, Sparta chce napravit středeční zaváhání. "V posledních zápasech jsme dostali až příliš mnoho gólů. Musíme odvést mnohem lepší práci, hráči před Machovským musí více pomoci s blokováním střel, pokrytím dorážek i poskakujících puků. V Chomutově musíme hrát lépe. Lépe v obraně a celých 60 minut," zdůraznil kouč Pražanů Uwe Krupp.

Po kom se uvolnil trenérský post v německé reprezentaci, se kterou je opět spojován Uwe Krupp? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Karlovy Vary vyzvou Hradec Králové. "Vary měly před pauzou vynikající formu, vyhrály sedm z osmi zápasů, hrají hodně rychlý hokej s rychlým přechodem do útoku," připomněl trenér Východočechů Tomáš Martinec, který věří ve vyřízení potřebných formalit, aby už mohl zařadit do sestavy čerstvé ofenzivní posily - navrátilce Smoleňáka a Kanaďana Lessia.

"Jsem rád, že jsem zpátky tam, kde se cítím dobře. A moc se těším, až zase nastoupím a začne nějaký zápasový rytmus. Musíme se Varům vyrovnat hlavně pílí a pracovitostí, jinak to nepůjde," řekl Smoleňák.

Berani v posledních třech zápasech vyšli bodově naprázdno, ve středu ztratili slibně rozehrané utkání v Liberci. "Potřebujeme už bodovat a vylepšit si postavení v tabulce. Před našimi fanoušky chceme odčinit poslední domácí prohru s Karlovými Vary a také napravit výpadek ze závěru zápasu v Liberci," řekl trenér Zlína Robert Svoboda. V sestavě už se objeví nová posila Lakatoš právě z Liberce. Chybí naopak zranění útočníci Fořt, Fryšara a Čachotský a nemocný Herman.

Vítkovice vyhrály poslední čtyři zápasy před přestávkou a mají na dosah vedoucí tandem Liberec, Sparta. "Zlín je tradiční rival, který poslední zápasy výsledkově nezvládl, ale na domácím ledě je už tradičně velmi nepříjemný," sdělil vítkovický kouč Jakub Petr. Ten stále nemá k dispozici zraněné Olesze a Tršku.

Hanáci chtějí vyzrát na Litvínov, Dynamo čeká bitva s Plzní

Olomouc se po pauze pokusí zopakovat výkon z posledního duelu proti Hradci Králové, jímž přerušila sérii pěti porážek. Hanákům stále chybí zraněný bek Vyrůbalík, místo něj by mohl zaskočit Houdek, který má střídavý start z Havířova. "Snažili jsme se dobít baterky, zmobilizovat síly a tvrdě jsme trénovali. Věříme, že proti Litvínovu navážeme na to poslední utkání s Hradcem," řekl trenér Kohoutů Zdeněk Moták.

Litvínov se dohodl s Jihlavou na setrvání obránce Suchánka, jehož hostování bylo prodlouženo do konce ledna. Měsíční hostování v Dukle naopak skončilo útočníkovi Tůmovi s bekem Lukášem Douderou.

Pardubice přivítají Plzeň, která po pauze ještě nehrála a před ní ztratila čtyři zápasy za sebou. "Konečně nás čeká po náročné sérii, kdy jsme hráli převážně venku, více utkání doma. Je třeba bodovat a musíme tomu podřídit všechno," prohlásil trenér Dynama Břetislav Kopřiva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články