Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Olomouc zaskočila Hradec Králové a přerušila sérii porážek

Hanáci dokázali přerušit šňůru čtyř porážek, když si vyšlápli na Hradec Králové, který zdolali 3:1. Hattrickem se o to zasloužil útočník Petr Strapáč. Za hosty se trefil Cibulskis. Olomouc zůstává jedenáctá, Východočeši ztrácí na vedoucí Spartu dva body.

Hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Každý zápas teď v poslední době byl těžký. Možná to dnes nebylo úplně oku lahodící, ale ubojovali jsme to a vyhráli za tři body. Snad se nám teď bude v reprezentační pauze lépe dýchat a začne nám to jít lépe. Každá porážka sráží dolů. Mountfield má výborný tým, rychlý a bruslivý. Možná byli dvě třetiny trochu lepší," podotkl brankář vítězů Branislav Konrád.

Východočeši se v první třetině prezentovali rychlým bruslivým hokejem. Krátce po nevyužité přesilovce se i díky tomu prosadil hradecký Cibulskis, který předvedl své bruslařské umění i dobré zakončení. Obě mužstva se pak soustředila především na defenzivu a do více šancí se dostávali hosté z Hradce. Olomoucký brankář Konrád ale předvedl několik dobrých zákroků a také přehled v závarech před brankou, další kotouč do sítě už nepustil.

Ve druhé třetině Královéhradečtí na Olomouc doslova vletěli a hostující brankář si připsal první zákrok až po dlouhých pěti a půl minutách. Konrád v olomoucké brance byl naopak jako v ohni a jen díky jeho skvělým zákrokům Olomouc neprohrávala o více branek. Domácí byli nejnebezpečnější paradoxně v jednom ze svých oslabení, při němž musel Maxwell předvést dva těžké zákroky. V obrovské šanci se pak ocitl i domácí Nahodil, ale při úniku na osamoceného brankáře hostí skórovat nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Hradec Králové

Zlepšený výkon Olomouce ve třetí třetině měl za následek vyrovnání z hole Strapáče, který úspěšně tečoval nahození Irgla. Hned při další akci hostí musel kontrolovat videorozhodčí záznam, protože puk z brankoviště domácích odehrál jeden z hráčů rukou a nebylo jasné, zda tomu tak bylo před brankovou čárou, nebo až za ní. Videozáznam prokázal, že puk brankovou čáru nepřešel. Štěstí stálo při domácích i při pokračování akce, kdy Zámorský trefil jen tyč Konrádovy branky.

V obrovské šanci se ocitl také hradecký Rákos, ale ležícího brankáře domácích překonat nedokázal. Neproměněné šance musely Hradec mrzet, protože Strapáč vzápětí přidal svůj druhý gól, když krásnou ranou do horního růžku nedal Maxwellovi šanci zasáhnout. Hradec v závěrečných minutách předvedl obrovský tlak, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Hattrick gólem do prázdné branky zkompletoval v poslední minutě hry Strapáč.

"Chtěli jsme, aby nám nedávala góly jen jedna pětka, tak jsme Buriana dali k Nahodilovi, aby se to trochu oživilo. Nahodil jel dnes dvakrát sám na branku, škoda, že z toho nedal gól. Snad to bude fungovat. U nás to je opravdu událost, když dá nějaký hráč hattrick, takže je super, že se to podařilo Petrovi," uvedl domácí trenér Jan Tomajko.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. Strapáč (Irgl, Kolouch), 54. Strapáč (J. Galvas, Kolouch), 60. Strapáč - 8. Cibulskis (Cingel). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Lučan, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 3527.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Jaroměřský, Dujsík, Staněk - Irgl, Kolouch, Strapáč - Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Skladaný, Holec, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, Rosandič, F. Pavlík, Piché - Rákos, Koukal, Vincour - R. Pavlík, Cingel, Vopelka - Miškář, Bičevskis, Chalupa - Bezúch, Dragoun, Karabáček. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Na nás byla ze začátku vidět nervozita, protože jsme poslední čtyři zápasy nebodovali. Hráči neměli herní sebevědomí a těžko jsme se do toho dostávali. Ve druhé třetině jsme hráli dost oslabení. Byl to pro nás těžký zápas. Řekl bych, že jsme si to zasloužili za bojovnost. Herně to nebylo úplně stoprocentní, ale my se musíme odrazit od těchto základních věcí. Hráčům patří díky za to, jak bojovali. Góly jsme dali ze dvou tečí, tak se k nám konečně trochu přiklonilo štěstíčko, kterému jsme ale šli naproti bojovností. Doufáme, že si to přeneseme také do zápasů po reprezentační přestávce."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Přestože jsme tu prohráli, tak jsme odehráli velmi dobrý zápas. Dokázali jsme si vytvořit velký počet šancí, ale brankář domácích byl vynikající. Možná jsme volili špatné řešení situací. To rozhodlo o tom, že si odtud neodvážíme ani bod. Ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí a přesilovek, kdy jsme ten zápas mohli zlomit a domácím odskočit. Olomouc nám dala lekci z produktivity a potrestala nás za to."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články