Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Přeruší Litvínov sérii porážek v repríze se Spartou? Věřím, že kluci najdou sílu, říká trenér

V předehrávce 24. kola hokejové extraligy se opět setkají Sparta a Litvínov. Pražané před pouhými třemi dny zvítězili na severu Čech 2:0 a na domácím ledě budou hrát o pojištění prvního místa tabulky. To Verva, která ještě donedávna extraligu vedla, se bude snažit napravit si reputaci. Z posledních šesti zápasů jich pět prohrála, výprask dostala na ledě Brna, Liberce, Plzně a právě Sparty. Přímý přenos zápasu sledujte od 18:30 na ČT sport a na webu ctsport.cz.

Utkání Sparta - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Pražanům se daří nejlépe od začátku sezony, zvítězili čtyřikrát za sebou a v posledním utkání se postarali i o úřadující mistry z Brna. "Vcelku jsme to zvládli a jsem docela šťastný za to, jak se nám v některých ohledech dařilo. S něčím až tolik spokojený nejsem, ale na těchto věcech neustále pracujeme. Odehráli jsme pár zápasů, v nichž jsme hráli až příliš defenzivně. Hlavně se Zlínem a proti Olomouci to byla vážně hodně těžká utkání," připomněl kouč Sparty Uwe Krupp.

Hokejisté mají za sebou náročný program, po dvou víkendových zápasech měli jeden den volna a už se znovu chystají na Litvínov. "Musíme to brát, jak to je," poznamenal trenér. "Regenerace po vítězných zápasech je navíc vždy o něco jednodušší. A má to i svá pozitiva - příprava na zápas a soupeře je určitě o dost snazší," řekl s úsměvem Krupp. "Můžeme si navíc rozebrat čerstvé poznatky z toho prvního zápasu v sobotu a předat je hned hráčům." 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Sparta Praha

Severočeši na druhé straně se spíše trápí. Po skvělém úvodu sezony začaly jejich výkony uvadat a v posledních šesti zápasech Verva vstřelila jen tři góly. Projevilo se to i na tabulkovém postavení, z první příčky rychle klesla na šestou. "Co změnit? Budeme se snažit na tom zapracovat v tréninku. Máme trochu slabinu v zakončení a přesilových hrách. Pracujeme na tom. Hráči jsou zdatní, je to o hlavách. Bude důležité kluky znovu nastartovat. Umí to sehrát. Bohužel to poslední dobou nevychází a nedokážeme získat body. Z části utkání zvládáme velmi dobře, ale ta koncovka není, jak bychom si představovali," uvedl asistent litvínovského kouče Radim Skuhrovec.

"Věřím, že kluci najdou sílu a pohodu z úvodu sezony, protože hokej hrát umí. Musí si zase začít věřit," doplnil Skuhrovec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články