Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Liberec šlape i bez Bulíře, tentokrát loupil v Brně

I bez nejlepšího extraligového střelce Michala Bulíře, který přestoupil do Magnitogorsku, pokračují hokejisté Liberce ve vynikajících výkonech. V 11. kole zvítězili na ledě mistrovské Komety Brno 5:2 a stále drží druhé místo. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal Radan Lenc. 

Radan Lenc z Liberce (uprostřed) střílí gól do sítě Brna
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Odchod Bulíře byl bolestivý, nicméně se ukázalo, že jsme silný tým a dnes kluci odehráli výborný zápas. Nechci Bulíře srážet, ale na jeho pozici se nyní dostal v přesilovkách Radan Lenc, který dal dva góly. Jsem rád, že mužstvo zatím funguje tak, že když vypadne jedno kolečko, tak se nezboří," řekl kouč Liberce Filip Pešán.

Skóre otevřel po chybě domácího obránce Bartejse už v 5. minutě Redenbach. Úřadujícím šampionům se v rychlém a oboustranně bojovném duelu podařilo o dvě minuty později během přesilovky vyrovnat, když kotouč protlačil na druhý pokus do sítě Hruška. Z vyrovnání se ovšem radovali pouze patnáct sekund, neboť po dalším nedorozumění slavil Krenželok a vzápětí přidal Lenc třetí gól. Kometu nicméně vrátil do zápasu ještě v první třetině při další využité přesilovce gól Zaťoviče.

"Vývoj utkání pro nás nebyl příznivý. Bylo jasné, že pokud se dostane Liberec do vedení, tak jsou trumfy na jeho straně. I když jsme se po přestřelce v první třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. V závěru jsme měli přesilovku, v níž jsme soupeře nepustili ze třetiny. Skóre se nám nepodařilo srovnat," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Bílí Tygři ve druhé třetině zvýšili agresivitu - důrazným napadáním v útočném pásmu komplikovali soupeři rozehrávku a byli nebezpečnější v koncovce. Ve 28. minutě rána obránce Ševce od modré čáry proklouzla po teči počtvrté do domácí sítě a brankáře Langhamera vystřídal Vejmelka. Ale ani on liberecké kanonýry nezastavil. Ve 35. minutě unikl Kvapil po levé straně a po jeho přihrávce zakončil akci Lenc střelou pod horní tyčku.

Navzdory snaze a bojovnosti se už v závěrečné třetině Brňané neprobrali ze střeleckého útlumu. "Netahali jsme za delší konec. Šance jsme měli, ale nepotrestali jsme jejich chyby. Naopak vlastními minelami jsme dali soupeři možnost dát pět gólů," posteskl si obránce Komety Ondřej Němec.

Hosté taktickou hrou podloženou velmi dobrým výkonem brankáře Willa, který si připsal 32 zákroků, nedovolili ani náznak možného zvratu. Bodovali v devíti z posledních deseti duelů a z toho osmkrát vyhráli.

Liberec naposledy v Brně získal tři body 31. ledna 2012. "Od kluků jsem slyšel, že tady hodně dlouho nevyhráli. Určitě je tento výsledek pro nás nesmírně cenný. Nebylo to suverénní vítězství. Kometa byla velice nepříjemným týmem," poznamenal Lenc.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:5 (2:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. J. Hruška (J. Mikuš, Bartejs), 13. Zaťovič (Mueller, Kašpar) - 5. Redenbach, 7. L. Krenželok (Šmíd), 9. Lenc (Ševc, L. Hudáček), 28. Ševc (D. Špaček, Lakatoš), 35. Lenc (M. Kvapil, L. Hudáček). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Langhamer (28. Vejmelka) - O. Němec, Barinka, J. Mikuš, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Köhler, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Horký, R. Zohorna, Dočekal - Süss. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Lakatoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, Najman, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Kamil Pokorný (Brno): "Vývoj utkání pro nás nebyl příznivý. Bylo jasné, že pokud se dostane Liberec do vedení, tak jsou trumfy na jeho straně. I když jsme se po přestřelce v první třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. V závěru jsme měli přesilovku, v níž jsme soupeře nepustili ze třetiny. Skóre se nám nepodařilo srovnat. Ve druhé třetině nás hodně srazil čtvrtý gól od modré čáry. Potom už to bylo pro nás hodně složité. I když jsme v závěru chtěli dát branku, tak bylo vidět, že se zápas vyvíjí na vítězné vlně Liberce. Musíme zlepšit koncovku a vyvarovat se hrubých chyb, které dnes soupeř potrestal."

Filip Pešán (Liberec):  "Odehráli jsme velmi organizovaný a bojovný zápas, který jsme zaslouženě dovedli do vítězného konce. Zlobily nás přesilovky Komety, ale zvládli jsme je. V závěru jsme si už takticky pohlídali výsledek. Odchod Bulíře byl bolestivý, ale ukázalo se, že jsme silný tým a dnes kluci odehráli výborný zápas. Nechci Bulíře srážet, ale na jeho pozici se nyní dostal v přesilovkách Radan Lenc, který dal dva góly. Jsem rád, že mužstvo zatím funguje tak, že když vypadne jedno kolečko, tak se nezboří."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články