Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav se nezvedá ani pod Hořavou, tentokrát nestačila na Zlín

Čtvrtou prohru v řadě utrpěli hokejisté Mladé Boleslavi, kteří padli výsledkem 5:3 se Zlínem. Středočeši, které podruhé vedl nový trenérský štáb v čele s Miloslavem Hořavou, klesli na předposlední místo tabulky. Gólem a dvěma asistencemi se o to zasloužil Jiří Ondráček.

Zlín - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Mladoboleslavští cestu z krize ven nezapočali ve Zlíně dobře. Již ve 4. minutě nabídli soupeři přesilovku po faulu kapitána Vondrky, kterou domácí využili. Beranům sice scházel kapitán Žižka, jeho místo na přesilovkách však zaujal Řezníček, který otevřel svou střelou skóre.

Vyrovnat mohl Klepiš, na Sedláčka ale v úniku nevyzrál. Bruslaři následně ubránili oslabení a sami při své přesilovce v 17. minutě srovnali. Mezi kruhy dostal puk ex-zlínský Kotvan, který se střelou pod horní tyč nemýlil.

Za minutu ale už zase vedl Zlín. V nepřehledné situaci před brankou Honejsek posunul puk na Šlahaře, jenž zblízka překonal Kantora.

Mladou Boleslav trápila zbytečná vyloučení. Krom vyhození puku mimo mantinely v závěru první třetiny museli hosté dvakrát na trestnou lavici i za špatné střídání. A napodruhé toho Zlínští využili, i když až zkraje třetí části.

Berani po úvodním buly zavezli puk do útočného pásma, kde se do něj opřel sváteční střelec Řezníček a svým druhým přesilovkovým gólem v zápase již po sedmnácti sekundách zvýšil na rozdíl dvou branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

Za další trest pykali hosté ve 49. minutě. Na trestnou lavici nejdříve putoval Knotek, načež hned po buly odpálil puk mezi diváky gólman Kantor. Pro hosty to byl v utkání již čtvrtý technický prohřešek a domácí jej potrestali. Hru pěti proti třem využil Freibergs, čtvrtý z pěti gólů tak vstřelil obránce.

Hosté se do hry dostali až v samotném závěru. V 57. minutě snížil přesnou střelou do horního rohu Klepiš, načež v čase 57:51 zadělal na drama gólem na 3:4 Skalický, kterého obrana Zlína pustila samotného na Sedláčka. Dvouminutové power-play už ale bruslařům k bodovému zisku nepomohlo, ke konci navíc trefil odkrytou branku Ondráček.

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Řezníček (Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman), 41. Řezníček (Gazda, Ondráček), 49. Freibergs (Poletín, Herman), 60. Ondráček - 17. Kotvan (T. Knotek, Pacovský), 57. Klepiš (T. Voráček, Dlapa), 58. Skalický (Kotvan). Rozhodčí: Kika, Hradil - Lhotský, Špringl. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 3859.

Martin Hamrlík (Zlín): "První třetinu jsme nehráli dobře, byli jsme moc roztažení, každopádně pak jsme se stáhli a soupeře k ničemu extra nepustili. Využili jsme tři přesilovky, to je skvělé. Jen ten závěr byl hrůzostrašný. Málem jsme zápas ztratili..."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Domácí vyhráli zaslouženě, byli více koncentrovaní a dali tři branky v přesilovkách. To byla věc, která nás srazila dolů. Dvakrát jsme vyhodili puk a dvakrát hráli v šesti. Přičítám to namotivovanosti hráčů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články