Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta zahájila přípravu na ledě pod vedením německého kouče Kruppa

I přes letní počasí zahajují týmy hokejové extraligy svoji přípravu. Hráči Sparty vyjeli v Holešovicích na led poprvé pod vedením nového německého trenéra Uweho Kruppa. Pražané, jejichž kádr prošel další velkou proměnou po neúspěšné minulé sezoně, se sešli v kompletním složení.

Hokejisté Sparty na tréninku s koučem Kruppem
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Bývalý obránce a vítěz Stanley Cupu s Coloradem Uwe Krupp má za úkol napravit loňskou nepodařenou sezonu Sparty. Pražané skončili v minulém extraligovém ročníku až na desáté příčce. "Myslím, že máme kvalitní partu hráčů. Musíme přijít na to, jak dobří vůbec jsme. Loňská sezona už není důležitá. Teď si musíme nasadit brusle a začít pořádně makat," řekl německý kouč. 

Krupp si pochvaloval komunikaci s hráči na ledě. "Byl to dobrý trénink, hodně intenzivní. A s hráči je skvělá komunikace. Bude samozřejmě trvat pár týdnů, než se do toho dostaneme úplně naplno, ale líbilo se mi, co jsem viděl. Samozřejmě se budeme snažit být lepší a lepší," sdělil Krupp po tréninku.

S formou mužstva je německý trenér spokojený. "Franta (Ptáček) jakožto kondiční kouč s nimi skvěle pracoval. Kluci sice občas trochu brblali kvůli těm letním tréninkům, ale to je dobrá známka toho, že byly náročné," prohlásil Krupp s úsměvem.

Na ledě nechyběl obránce Jan Košťálek, jenž se stal začátkem července dosud poslední akvizicí. "Jsme rádi, že ho tu máme zpátky. Za poslední roky hokejově vyrostl a my věříme, že pro nás bude velmi dobrou posilou," uvedl Krupp. V týmu již naopak nejsou jiní zadáci Jan Švrček, který odešel před třemi týdny, a Richard Nedomlel, jehož klub nově uvolnil. Nedomlel tak mohl zamířit na zkoušku do Hradce Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
První sparťanský trénink na ledě vedl nový kouč Krupp

"Jestli už je kádr kompletní? Je to vždy nějaký proces. Ti, co byli dnes na ledě, odvedli dobrou práci. Půjdeme ale týden za týdnem, zanedlouho nám do toho začnou přípravné zápasy a my si budeme vše pečlivě vyhodnocovat," vysvětlil Krupp.

Na ledě se objevil také brankář Matěj Machovský, který se na český led vrátil z farmy Detroitu. "Já jsem se Spartou jednal, už když jsem odcházel z Plzně, takže vazba už tam byla. A když jsem věděl, že budu v Americe končit, tak to pro mě byla jednoduchá volba."

Cíl do sezony má bývalý trenér německé reprezentace, Kolína nad Rýnem a naposledy Eisbären Berlín jasný. "Je třeba najít cestu, jak vyhrávat, ale zároveň bychom rádi hráli dobrý hokej. Takový, který bude pro ostatní nepříjemný. Musíme dobře bruslit a dobře bránit. Ale jako celý tým, není to úkol jen pro gólmany a obránce. Musíme fungovat jako jeden tým, každý za tím jít v tomto duchu a bude to v pořádku," prohlásil Krupp.

Přípravné zápasy odstartují jeho svěřenci za dva týdny soubojem s nováčkem extraligy Karlovými Vary. Sparťané se pak zúčastní tří turnajů. Čeká je postupně Mountfield Cup v Hradci Králové, Red Bulls Salute v Ga-Pa a Energie Steiermark Trophy ve Štýrském Hradci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články