Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Litvínov zahájí přípravu na ledě netradičně v Drážďanech

Pětidenním soustředěním v Drážďanech odstartují v pondělí hokejisté extraligového Litvínova část přípravy na ledě. V těchto dnech ale již naplno trénují na suchu, do Německa se následně přesunou kvůli delší dobu plánované údržbě hrací plochy na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Do Drážďan odjede 24 až 28 hráčů, připojí se už i obránce Daniel Sörvik a útočník Juraj Mikúš, kteří se dosud připravovali individuálně. V úterý a ve čtvrtek bude Verva na ledě trénovat dvoufázově, dopoledne i odpoledne.

Otázkou však zůstává, kdy se Severočeši postaví poprvé na svůj led. "V Litvínově probíhá plánovaná oprava chlazení, čeká nás tedy týden v azylu v Drážďanech, možná ale budeme muset překlenout až 14 dnů. Čekáme, jestli se vše za týden stihne. Kdyby ne, máme domluvenou možnost tréninků v Mostě. Doufám jen, že to bude co nejdříve," řekl kouč Milan Razým.

Kluci poctivě pracovali, chválí letní přípravu nový kouč Razým

Nový trenér litvínovských hokejistů si pochvaloval přístup hráčů k nepříliš oblíbené části přípravy, na suchu. Bylo na nich patrné, že nechtějí dopustit, aby na konci extraligového ročníku prožívali podobné nervy jako v sezoně minulé, kdy si setrvání mezi elitou zajistili za minutu dvanáct.

"Musím ocenit, jak měl kondiční trenér Ondra Ježek tu suchou přípravu výborně připravenou. Kluci poctivě pracovali, ten jejich přístup se mi líbil. Do začátku extraligy jsou skoro ještě dva měsíce, první přípravný zápas nás čeká za dva týdny," připomněl Razým, naposledy kouč prvoligové Slavie a předtím Plzně, s níž v roce 2013 dosáhl na titul. Během série osmi přípravných duelů má v plánu vybrat tým pro extraligu.

"Chceme dát šanci mladým a ty kluky vidět, protože já osobně je neznám. Podíváme se, jak budou vypadat. Kádr je jinak v podstatě hotový, hodil by se nám určitě ale ještě nějaký zkušený obránce. Ne však za každou cenu, ale aby to bylo smysluplné," zdůraznil šestapadesátiletý Razým.

Sám už se v Litvínově trenérsky zabydlel. "Je to podobné jako v Plzni, tady je to ještě o něco menší. V týmu je každopádně spousta kluků, kteří tu vyrostli a mají ke klubu silnou vazbu, což věřím, že bude jedině pozitivem," podotkl Razým.

S velkým očekáváním je spojen návrat útočníka Jakuba Petružálka. "Kuba je skvělý kluk, jenž má ke klubu vztah. Vrací se do prostředí, které dobře zná, kde před třemi lety pomohl získat titul. Po herní i morální stránce bude velkým přínosem a my na něj budeme určitě spoléhat," řekl Razým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články