Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Extraliga na Slovensku se rozšíří. Ne však o české týmy, ale o kluby z Maďarska

Slovenská extraliga se rozroste. Nikoliv však o české kluby, ale maďarské. K sousedům míří MAC Budapešť a DVTK Miškovec, počet účastníků se tak zvýší na dvanáct týmů. Vedení soutěže se dohodlo na spolupráci na jeden rok, počítá se ale s dalším rozšířením.

Zklamaní hokejisté Slovenska
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Formálně je to na jednu sezonu, ale vše nastavujeme na to, aby se v tom mohlo pokračovat. Naše ambice je rozšířit se i o další top kluby z blízkých zemí," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Bratislavě generální manažer soutěže Richard Lintner.

Extraliga podle něj bude profitovat z prodeje televizních práv na maďarském trhu, oba zahraniční účastníci také museli zaplatit vstupní poplatek. Projekt se povedlo zrealizovat i díky podpoře státu na rozvoj maďarského hokeje ve výši 600 milionů forintů (48,3 milionu korun), kterou odsouhlasil maďarský premiér Viktor Orbán.

Příští ročník nejvyšší slovenské soutěže bude mít 55 kol základní části, dvakrát se navíc každý účastník utká se slovenskou dvacítkou. Následovat bude play-off, poprvé i s předkolem. Maďarské kluby v případě triumfu nemohou získat titul slovenského mistra, tudíž k tradičnímu poháru Vladimíra Dzurilly přibude ještě jedna trofej pro vítěze soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články