Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obrovská pocta, Kometa je moje dítě, hlásí Zábranský. Spekulace o reprezentaci odmítá

Majitel i kouč hokejové Komety Brno Libor Zábranský má po druhé zlaté sezoně jasno v jediné věci. Přestože se o něm spekuluje jako o možném nástupci Josefa Jandače u národního týmu, určitě bude nadále působit ve svém milovaném klubu. "Kometa je moje rodina. Stoprocentně v ní zůstanu," řekl po vítězství v Třinci.

Libor Zábranský a Martin Zaťovič při oslavách titulu
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Působil vyčerpaně a unaveně, Zábranskému jako by play-off a dlouhá sezona vzaly tolik sil jako hráčům. "Nepřál jsem si nic jiného, než aby to vyšlo. Play-off je hrozně tvrdé, náročné, na každém je to znát. O to je to sladší," řekl Zábranský. Dotazy na možné působení u reprezentace razantně odpálil.

"To nebudu komentovat. Já jsem teď se svou rodinou. Budu slavit. Čeká nás spousta práce, jednání s partnery, skládání mužstva na novou sezonu. Dělám hokej, protože ho miluju, miluju Brno. Kometa je jako moje dítě," prohlásil Zábranský. "Stoprocentně zůstanu v Kometě, to je jediné, co řeknu. Další rozhodne zdraví a rodina."

Pro Brno vybojoval rekordní třináctý titul, ale dopředu ho pohání ještě jeden cíl, o kterém nechce mluvit. "Ale jestli máme hokej v Brně někam posunout, musíme mít novou halu," naznačil své plány. O svém týmu opakovaně mluví jako o rodině. Když kapitán Leoš Čermák převzal pohár, nechal ho zvednout nad hlavu právě kouče a majitele. "Kluci to udělali už loni. Byla to pro mě obrovská pocta. To, že to udělali letos, pro mě znamená ještě víc," řekl Zábranský.

Podle něj Kometa těžila v celé sezoně i ve vyřazovacích bojích ze sehraného a stabilizovaného kádru. "Kádr se moc nezměnil. Jsme schopni měnit rytmus hry, zavřít střední pásmo. Hráči fantasticky plní pokyny, já jim hrozně věřím. Třeba Holík, který přišel výměnou za dva centry, které jsem obětoval, splnil přesně, co jsem po něm chtěl," řekl Zábranský na adresu jedné z mála posil, která by i příští rok měla zůstat v mužstvu.

Přesto se tým v základní části nevyvaroval poklesů formy. "Vždycky mužstvo projde krizí, i když já nemám to slovo rád. Přišel na nás útlum a zase jsme se z toho dostali. Myslím, že je to ale přirozené," podotkl Zábranský. Obhajoba byla podle něj stejně těžká jako titul v předešlé sezoně. 

"Špičkové mančafty stály proti nám. Každá série byla trochu jiná, ale takticky jsme byli fantastičtí a kondičně taky," chválil Zábranský. Největší rozdíl cítil jen v tom, že se hned po zápase nemohla Kometa podělit o radost se všemi svými fandy. "Je tady málo našich fanoušků, v tom je to něco jiného. Tohle se nedá srovnat," dodal Zábranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články