Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ještě pořád nemáme nic jistého. Musíme makat a potřebujeme bod, říká Balán

Karlovy Vary si mohly už po 10. kole baráže zajistit návrat do extraligy, ale v souvislosti s druhým zápasem v Litvínově si na pojistku musí ještě počkat. Přesto jsou Západočeši nesmírně blízko a útočník Stanislav Balán si cení zejména toho, že má Energie postup ve vlastních rukách.

Utkání Karlovy Vary - Dukla Jihlava
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Smutní nejsme. Máme to ve svých rukách a můžeme oslavovat příští zápas doma," řekl Balán po vítězství 3:0.

Energie má momentálně na svém kontě 19 bodů a je první. Z postupových pozic vypadne jen v případě, že další dva zápasy prohraje v normální hrací době a Jihlava s Litvínovem získají stejný počet 19 bodů. V následné minitabulce by Západočeši byli třetí. Za určitých okolností postoupí Karlovarští i bez bodového zisku, ale spoléhat na to nechtějí. "Ještě pořád nemáme nic jistého. Musíme makat. Potřebujeme bod," zdůraznil Balán.

Přitom kdyby Jihlava vyhrála za tři body v Litvínově, měly by Karlovy Vary postupovou jistotu. Navíc k tomu nebylo až tak daleko, ještě po 52 odehraných minutách vedla Dukla na severu Čech 2:1. Nakonec však prohrála 2:3.

"V hlavách to máme a měli jsme. Věděli jsme, že kdyby Jihlava vyhrála za tři body - což vypadalo nadějně - tak to mohlo vyjít. Pořád si to ale můžeme uhrát a to je, jak už jsem říkal, nejlepší. Je to lepší, než kdybychom museli na někoho čekat," podotkl Balán.

Proti Kladnu ale Energie utkání kontrolovala od začátku a jistě vyhrála. "Věděli jsme, že potřebujeme dát první gól. A když se nám to povede, bude se nám hrát lépe, což se povedlo. Jak jsme ho dali, spadlo z nás napětí. Pak přišel druhý a už jsme si dostatečně věřili. Poté už jsme se snažili pomoct si vzadu, abychom zápas uhráli za tři body," uvedl dvaatřicetiletý útočník k utkání, v němž se postaral o třetí gól domácích.

V předešlém utkání v KV aréně Západočeši proti Jihlavě ztratili ve třetí třetině tříbrankové vedení, nyní něco podobného nechtěli dopustit. "Pamatovali jsme si to. Řekli jsme si, že takhle už hrát nemůžeme. Že nemůžeme jen bránit a odhazovat puky, že musíme hrát pořád stejně," řekl Balán, který věří, že návrat do extraligy bude se svými spoluhráči slavit již v pátek, kdy do Varů přijede Litvínov.

"Určitě je výhoda, že hrajeme opět doma. Budu se opakovat, ale je to jen na nás, což je lepší, než čekat na ostatní, jestli nás někdo zachrání," dodal Balán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články