Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Smoleňák podle disciplinárky nesimuloval, Jiránek má další distanc

Za údajně nafilmovaný pád v druhém utkání semifinále play-off proti Třinci měl útočník Hradce Králové Radek Smoleňák přijít o deset procent měsíčního platu. Nakonec ale disciplinární komise hokejové extraligy trest za simulování zrušila. Jihlavě bude v následujících dvou zápasech baráže o extraligu chybět potrestaný útočník Tomáš Jiránek, distanc na jedno utkání dostal jeho spoluhráč David Kajínek.

Radek Smoleňák (vpravo) v utkání na ledě Třince
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Předseda disciplinární komise Karel Holý původně rozhodl, že Smoleňák přihrál střet s Danielem Rákosem. Královéhradecký tahoun se však proti verdiktu odvolal a uspěl. Komise po prostudování videozáznamu konstatovala, že upadl po kontaktu s Rákosovou hokejkou.

"Je patrné, že hráč (Smoleňák) uchopil protihráčovu hůl, nelze však s vyloučením jakékoliv pochybnosti prokázat, že by ji po celou dobu také držel, a to s cílem docílit následně pomocí nafilmovaného pádu vyloučení soupeře," uvedl hokejový svaz.

Jiránek dostal trest na dva zápasy za faul na Daniela Sörvika v nedělním utkání s Litvínovem, navíc přijde o deset procent z měsíčního platu. "Hráč se potom, co zakopl o nohu protihráče, dopustil jednoznačného úderu loktem, kterým s vysokou razancí zasáhl jeho hlavu," uvedla disciplinární komise.

Pro Jiránka je to už druhý trest v této baráži. Před týdnem dostal distanc rovněž na dvě utkání za faul na karlovarského útočníka Jakuba Fleka. Nyní zmešká dnešní zápas v Litvínově a páteční duel v Kladně.

Kajínek byl potrestán za faul kolenem na litvínovského Michala Trávníčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články