Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlín zaskočil Třinec a z Werk Areny veze cenné vítězství

Velmi důležité body si připsali ve 48. kole extraligy hokejisté Zlína. Na ledě favorizovaného Třince vyhráli 4:2 a uhájili šesté místo, které jako poslední znamená místenku ve čtvrtfinále play-off extraligy. Premiérové dva góly v letošní sezoně vstřelil útočník Jakub Šlahař a výraznou měrou přispěl k úspěchu Beranů. Slezané našli přemožitele po 7 zápasech a zůstanou na třetí pozici. 

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Úvod se nesl ve znamení převahy domácích, ale šance Růžičky, Hrni a Petružálka zneškodnil Kašík. Jejich aktivitu poté zmrazil z ojedinělého protiútoku Šlahař, který zakončil hezkou souhru hostí střelou mezi betony gólmana Hrubce. Oceláři nicméně zaslouženě - i když se štěstím - vyrovnali. Poprvé v extralize se s přispěním Ondráčka prosadil Musil.

Prostřední část začala stejně jako první. Příležitosti Třince narůstaly jako houby po dešti. Ujala se však jen jediná. Kanonýr Růžička využil u zadního hrazení zaváhání Fořta, vybruslil před branku a trefil přesně místo nad Kašíkovou vyrážečkou. Spoustu dalších ran strážce zlínské svatyně kryl, při pokusu Svačiny ho zachránila tyč. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Hosté sice mohli být rádi, že neprohrávali vyšším rozdílem, ale z jedné nenápadné akce mohli vyrovnat. Matějíčkovu ránu totiž tečoval Bukarts do brankové konstrukce. Po minutě hry ze třetí třetiny se ovšem Zlín z gólu radoval. Velký přehled ukázal Bukarts a odkrytou klec nemohl minout Honejsek.

Nerozhodný stav vydržel až do času 55:44, i když chvíli předtím z úhlu minul prázdnou branku hostí Růžička. Z protiútoku našel Honejsek mezi kruhy osamoceného Šlahaře, který se trefil přesně do růžku. Do rozhozené třinecké obrany, jež kvůli zranění kapitána Krajíčka dohrávala na pět hráčů, navíc v závěru zatloukl čtvrtý "hřebík" Ondráček. 

48. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Aukro Berani Zlín 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. D. Musil (Roman Vlach), 25. Martin Růžička - 11. Šlahař (Roberts Bukarts, Fořt), 41. Honejsek (Roberts Bukarts, Freibergs), 56. Šlahař (Honejsek, Fořt), 58. J. Ondráček. Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Lederer, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4490. 

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, L. Kovář, Jank, Linhart - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Martin Růžička, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Raszka.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Šlahař, Fořt, Honejsek - J. Ondráček, Popelka, Fryšara - Gago, P. Sedláček, M. Kratochvíl. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Václav Varaďa (Třinec): "Před pauzou jsme doma chtěli zabrat proti soupeři, který bojuje o šestku. Utkání se nám však vůbec nepovedlo. Vyrovnali jsme se štěstím a šance, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali proměnit. To je proti Zlínu velký problém, pak to na druhé straně vždy smrdí gólem. Na začátku třetí třetiny jsme dostali lacinou branku na 2:2 a v zápase jsme si koledovali, abychom nezískali ani jeden bod. Mrzí nás, že jsme neprodloužili vítěznou sérii. Tento duel musíme hodit za hlavu a musíme se nachystat tak, abychom zbývající tři zápasy odehráli jak v průběhu vítězné série."

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás je to nečekaný zisk tří bodů. Domácí byli od začátku utkání lepší v pohybu i v osobních soubojích. My se dokázali dostat do vedení, stav 1:1 po první třetině pro nás byl milosrdný. Musím pochválit celý tým za bojovnost, v bráně znovu exceloval Libor Kašík. Dnes jsme byli velmi produktivní, což se nám v posledních zápasech tak nevedlo. Poměr šancí a vstřelených branek byl velmi dobrý. Jsme rádi, že jsme se dostali přes sedmdesát bodů. Doufáme, že nám to v závěru bude stačit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články