Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň povstala z popela a udolala Chomutov v nájezdech

V úvodu třetí třetiny prohrávali s Chomutovem 1:4, přesto se hokejisté Plzně ve 47. kole extraligy radovali z vítězství. Brankami Miroslava Indráka, Jaroslava Kracíka a Nicka Jonese srovnali skóre a v samostatných nájezdech dokonal famózní obrat reprezentační útočník Milan Gulaš. Indiáni proto zastavili sérii dvou porážek a vedou tabulku s náskokem 6 bodů před Hradcem Králové.

Utkání Plzeň - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí v úvodu pokračovali v bezkrevném výkonu z posledních dvou utkání a ve třetí minutě je za to potrestal Huml, jehož nahození z levého kruhu skončilo zásluhou clonících hráčů v síti. Další střelecké pokusy Pirátů zlikvidoval gólman Hylák.

Indiánům pomohlo do tempa vyloučení Valacha, ale bekhendovou dorážku Kantnera skvěle zastavil levým betonem Lukeš. Vzápětí si brankář hostí poradil i se střelou nekrytého Skleničky z mezikruží. Nápor domácích ukončil 50 vteřin před první sirénou Vondrka, který dostal v útočném pásmu příliš prostoru, uvolnil Smejkala a ten zdvojnásobil náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Chomutov

Na začátku prostřední části Plzeň ubránila oslabení a následně převzala iniciativu. Gulaš však promarnil přečíslení dvou na jednoho. Bojovný soupeř zareagoval návratem k aktivnímu napadání. Výsledkem byla šance Lauka. Po polovině utkání navíc po rychlém brejku vrátil vyraženou střelu Vondrky pohodlně za čáru Flemming - 0:3.

Od další pohromy o chvíli později uchránila domácí jen nepřesná muška Skokana před odkrytou brankou. Zaváhání chomutovské defenzívy naopak bleskově využil Kantner. Domácí za stavu 1:3 vrhli všechny síly směrem vpřed, ale jejich nadechnutí zmrazil po minele Kvasničky v závěru druhé třetiny tvrdou střelou z levého kruhu Huml.

Přesilovková dorážka Indráka po 27 vteřinách třetí třetiny nicméně plzeňské hráče znovu probrala. Průnik Moravčíka sice kontaktní gól nepřinesl, ale při vyloučení Knota v 50. minutě snížil Kracík tečí Gulašova nahození na 3:4.

Vzápětí netrefil Mertl prázdnou branku. Piráti nestíhali bruslit a při pokračujícím drtivém náporu na tři útoky hrajících Západočechů vyrovnal Jones, jehož střelu od pravého hrazení nešťastně usměrnil za záda Lukeše Dietz, a bylo vyrovnáno. Chvíli před sirénou Chomutovští s notnou dávkou štěstí přežili další příležitosti Gulaše a Kratěny.

V následném prodloužení nejprve Hylák lapačkou zneškodnil střelu Koblasy z přečíslení dvou na jednoho a na druhé straně neuspěl v obdobné situaci mladík Kantner. Plzeňský comeback proto dokonal až vítězným samostatným nájezdem v sedmé sérii Gulaš, který uspěl během rozstřelu hned třikrát.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 5:4 po sam. nájezdech (0:2, 1:2, 3:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Kantner (Indrák, Kodýtek), 41. Indrák (Mertl), 50. Kracík (Gulaš, Indrák), 56. Jones (Kracík, D. Kindl), rozhodující sam. nájezd Gulaš - 3. Huml (Hlava, Poletín), 20. Smejkal (Vondrka), 32. Flemming (Vondrka), 39. Huml (Poletín). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 7199.

Plzeň: Hylák - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, D. Sklenička, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kratěna, D. Kindl - M. Chalupa, Kracík, Schleiss - Hollweg, Kodýtek, Pour. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, od 47. navíc T. Dvořák - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy