Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Oceláři zdolali trápící se Litvínov, Slezané vyhráli pošesté v řadě

Vítězná jízda třineckých Ocelářů se nezastavila ani v zápase proti poslednímu Litvínovu. Slezané sice museli strpět litvínovské vyrovnání, ale od stavu 1:1 se trefili dvakrát Polanský a jednou Adamský. Snížení Válka a Trávníčka pak přišlo pozdě. Třinec po konečném vítězství 4:3 prodloužil úspěšnou sérii na šest zápasů a pojistil si třetí příčku, Litvínov v novém roce ještě nevyhrál a v posledních třinácti duelech získal jen dva body.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to v hlavách, v ničem jiném to není. Potřebujeme se chytnout, nějaký zápas ubojovat a vyhrát ho. Pak se to v hlavách přepne a bude to dobré," uvedl hostující obránce Marek Baránek k aktuální situaci. Poslední Litvínov ztrácí propastných sedmnáct bodů na příčku, která by je neposlala do baráže. "Ještě předtím je nadstavba. Uvidíme, jak se to vyvine. Musíme se připravit na tu závěrečnou fázi, která nás čeká, a bojovat jako dneska," dodal.

Duel se pro papírového favorita zdaleka nevyvíjel podle očekávání. Litvínov ho v první části dokázal přidržet na uzdě pozornou hrou v defenzivě a okénky v třinecké obraně proklouzl do několika brankových možností. Už v páté minutě zachránila Oceláře po Hüblově sólu horní tyčka a v závěru první části zmařil Hrubec ránu Marka Růžičky.

Jeho třinecký jmenovec Martin pak hned na začátku prostřední třetiny domácí nasměroval na cestu k výhře. Od mantinelu posunul puk na střed Rothovi, který poprvé překonal Kantora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Ale ani pak se mezi týmy nerozevřely výkonnostní nůžky a v urputném souboji disciplinovaně hrající hosté Třinci zdatně sekundovali. Severočeši mohli kontrovat záhy, Mikúš ale svoji šanci nevyužil. Ve 26. minutě ale Jurčík z nenápadné akce vyrovnal, útočník Vervy před Hrubcem sklepl Baránkův pokus od modré čáry.

Marek Růžička pak promarnil další příležitost poslat Litvínov do vedení, a tak se skóre změnilo na druhé straně. Po nabídce Svačiny do prázdné branky pohodlně "zavěsil" Polanský.

"Nevím proč, ale na začátku jsme byli všude pozdě. Nedohrávali jsme souboje, byli jsme takoví zpomalení. Naštěstí to Šimon pochytal, po první třetině to mohlo být 0:3 a vůbec bychom se nemuseli divit," uvedl Svačina, který vyzdvihl hru soupeře. "Litvínov měl šance dá se říct celý zápas. Jak srovnali na 1:1, bylo strašně důležité, že jsme šli zase do vedení. Kdyby dali oni gól, tak nevím, co by se dělo s naší hrou," přiznal.

Minutu nato si oba role prohodili, ale Svačina neměl přesnou mušku. Vedení Třince nenavýšil ani Adamský, který nechal vyniknout Kantora, ale v 50. minutě už mu to vyšlo a po sólovém průniku utěšeným bekhendem uklidnil tým třetím gólem. Za stavu 3:1 se favorit mohl více uvolnit a do zad riskantněji hrajícího soupeře vpadl ještě přesnou ranou Rotha.

Svačina si připsal asistence u všech branek, kterými Oceláři odskočili z 1:1 na 4:1. "Všechny tři góly byly pěkné akce. Zaplaťpánbůh za to, protože z naší strany to bylo takové utrápené. Zlaté tři body do tabulky, ale hra nebyla moc dobrá," připustil Svačina, kterého tak nemusela mrzet promarněná šance z konce druhé třetiny.

Přestože Válek už za 14 sekund pod Hrubcovým betonem snížil na 2:4 a Trávníček v power play 34 sekund před koncem dokonce znovu na jeden gól, k ničemu dalšímu už se hosté nedostali a na vítězství tak čekají již 36 dnů.

"Dneska jsme s týmem, jakým je Třinec, odehráli výborné utkání. Ve druhé třetině jsme měli několik přečíslení. Také já jsem střílel v brejku tři na dva a pošlu to metr nad bránu... Měli jsme tam šance, ale převalilo se to na jejich stranu a ve třetí třetině jsme to už honili. Ale marně," mrzelo Baránka.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Roth (Martin Růžička), 38. Polanský (Svačina, Adamský), 50. Adamský (Svačina), 57. Roth (Svačina) - 26. Jurčík (Baránek, Gerhát), 58. Válek (Řehoř), 60. Trávníček (J. Mikúš, Gula). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 4538.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - J. Petružálek, Rákos, Chmielewski - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Litvínov: Kantor - Iberer, Baránek, Gula, Kubát, Čutta, L. Doudera, Z. Sklenička - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Řehoř, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Utkání jsme neodehráli tak, jak bychom si představovali. Z týmu zaslouží pochvalu především brankář Šimon Hrubec, který nás hodně podržel. Důležité bylo, že se nám povedlo za stavu 2:1 zlomit zápas na naši stranu, když Martin Adamský ujel a dal gól na 3:1. Musím říct, že Litvínov se zvedl a neodehrál tady vůbec špatné utkání. Jsme rádi, že body zůstaly v Třinci."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Oproti minulému zápasu jsme znovu podali zlepšený výkon. Dostávali jsme se i do brankových příležitostí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Soupeř naopak své šance využil, a to je důvod, proč jsme v Třinci prohráli. Je to obrovská škoda."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články