Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice v Jihlavě vedly, nakonec mají jen bod

Dynamo vedlo v Jihlavě už 2:1, nakonec se ale z výhry 3:2 v prodloužení radovala domácí Dukla. Nejprve vyrovnal Skořepa v přesilové hře v 59. minutě a v prodloužení rozhodl v další početní převaze Hubáček. Jihlava má z posledních čtyř zápasů tři výhry, Pardubice se drží v desítce.

Utkání Jihlava - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

"My už nemáme na co čekat. Do každého zápasu musíme jít na krev a vyhrát. Poslední dobou jsme zlepšili přesilové hry a docela nám to tam padá. Odráží se to i na tom, že v posledních pěti šesti zápasech získáváme více bodů. Já už jsem puk při té třetí brance jen zametl do prázdné branky," řekl po utkání Hubáček.

Na první vážnější příležitost se čekalo až do konce páté minuty, kdy Kajínek vysunul Anděla, který ale nedokázal z pravého kruhu na vhazování prostřelit Kacetla. Pardubický brankář držel čisté konto i při první přesilové hře domácích, kdy s obtížemi zlikvidoval střelu Zdráhala.

Ve 12. minutě fauloval ve vlastním obranném pásmu Svobodu Kajínek a Wishart domácího beka v bitce složil rychle na ledovou plochu. Následovala série vyloučení, ale hrálo se dál v plném počtu hráčů na ledě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Pardubice

Vzápětí mohl hosty poslat do vedení Tomášek, ale jeho tečovaná střela od modré čáry jen těsně minula horní tyč Kořenářovy branky. Dukla kontrovala z protiútoku, ale odraženou střelu od zadního mantinelu Skořepa do branky nasměrovat nedokázal.

Do vedení se Jihlava dostala využitou přesilovkou. V 17. minutě po přihrávce Čachotského se od modré prosadil Stříteský, jehož střela prošla do branky pod levým betonem Kacetla. Hosté se dostali do tlaku při sérii přesilových her, které ale nedokázali využít. Naopak Dukla mohla ve vlastním oslabení svůj náskok zvýšit, ale Straka v samostatném úniku trefil jen pravou tyč pardubické branky.

Vyrovnání ale viselo ve vzduchu. Hosté se ho dočkali ve 24. minutě, kdy Trončinský vypálil od modré čáry a jeho střelu za Kořenáře tečoval Bojko. Necelé čtyři minuty před koncem prostřední části hry dokázali hosté stav otočit. Kaut vypálil od modré čáry a trefil přesně pravý horní roh Kořenářovy branky.

"Když jsme vedli 2:1, tak jsme měli přidat další branku a bylo by to klidnější. Když pak hrajete poslední čtyři minuty v oslabení, které se ještě navíc přenášely do prodloužení, tak už je to těžké," řekl pardubický obránce Marek Trončinský.

Ani vstup do třetí třetiny se domácím nepovedl. Pardubice v pohodě bránily už od středního pásma a Jihlava jen nahazovala kotouče do útočného pásma. Do tlaku se dostala až díky čtyřem přesilovým hrám, ale šance si vypracovala až v závěru utkání. Nejprve Skořepa v nájezdu neuspěl, ale pak už tečí střely Stříteského od modré čáry vyrovnal.

Rozhodnout mohl v první minutě prodloužení Anděl, ale trefil jen tyč. Dukla byla lepší, Pardubice prakticky nepustila z jejich obranného pásma a nakonec rozhodla v další přesilovce. Při hře čtyř proti třem se prosadil Hubáček.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 59. Skořepa (Stříteský), 65. R. Hubáček (Diviš) - 24. Bojko (Trončinský, S. Treille), 37. M. Kaut (Tomášek). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:11, navíc Wishart, T. Svoboda (oba Pardubice) oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4183.

Jihlava: Kořenář - D. Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Hamill, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Hrabal, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů:

František Zeman (Jihlava): "Z dnešního zápasu jsme vytěžili dva body a ti diváci, kteří přišli na Horácký zimní stadion, viděli výborné utkání. Možná jsme byli šťastnější, ale máme body, které se počítají. Věřím tomu, že takové urvané vítězství nás znovu nakopne a půjdeme do pátečního zápasu s Kometou opět naplno. Jsme rádi, že nám to tam teď v přesilových hrách začíná padat. Hráči si věří. Škoda, že jsme jich nevyužili ještě více, mohli jsme mít po šedesáti minutách tři body."

Pavel Marek (Pardubice): "Bylo to velmi vyrovnané utkání s obrovským nasazením a ve vysokém tempu. Z našeho pohledu je tohoto výsledku velká škoda, protože jsme měli velkou naději na zisk třech bodů. Ve třetí třetině jsme měli výpadky v koncentraci i v disciplíně. Dukla měla sérii přesilovek, ve kterých utkání otočila ve svůj prospěch."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články