Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc zabrala proti Litvínovu v pravý čas a přerušila sérii porážek

Prohráli třikrát v řadě a další ztrátu si už nemohli v našlapané tabulce dovolit. Olomouc zastavila sérii tří proher a proti Litvínovu si připsala tři body za vítězství 4:2. Hanáci se museli obejít bez brankáře Branislava Konráda, kterého nahradil Martin Falter. Vítězný gól vstřelil Burian v přesilové hře a pojistku přidal Herman. Kohouti jsou stále šestí, ale jen s dvoubodovým náskokem před trojicí pronásledovatelů.

Utkání Olomouc - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Hanáci měli hned v prvním střídání dobrou šanci, Eberle našel před brankou Knotka, ale ten v tísni nedokázal dostat puk nad Kantorův beton. V přesilové hře pak v podobné situaci neprostřelil brankáře Litvínova Laš. Olomouc ale nakonec přesilovku přece jen využila, pohotovou střelou se prosadil Skladaný.

V dalším střídání nebezpečně zakončoval Herman, Kantorovi puk vypadl, ale nepřešel brankovou čáru. Litvínov poprvé ohrozil Faltra až v 10. minutě, Lukešovu střelu olomoucká dvojka chytila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Na druhé straně chybovala obrana Vervy, ale Eberle zahodil tutovku a možnost navýšení vedení pro domácí. Kantor držel Vervu, chytil parádním semaforem i dělovky Holce a Jaroměřského. V závěru třetiny i Strapáčovu teč. O obrazu hry svědčí i poměr střel 22:3 ve prospěch domácích.

Ve 24. minutě však Litvínov ze čtvrté střely v zápase vyrovnal. Faltera překonal Baránek. Nerozhodný stav však vydržel jen necelé čtyři minuty. Knotek nechal puk v tandemu Lašovi, který se trefil přesně do horního rohu branky. Po šanci Hermana byl vyloučen Baránek a Olomouc se podruhé prosadila v početní výhodě. Houdkovu střelu dorazil Burian.

"Už bylo na čase, abychom se zase prosadili v přesilovkách. Konečně se nám to povedlo. Nebylo to dnes vůbec lehké, protože ani proti Litvínovu se nám střelecky nedařilo, byť jsme měli velkou převahu," poukázal Vilém Burian na 55 střel, které domácí vyslali. "Chtělo by to nějaký klidný zápas, kdy bychom dali více branek. Jsme ale strašně rádi, že jsme vyhráli, a věřím, že nás to povzbudí do dalších zápasů," dodal Burian.

Ve 44. minutě tlačila první formace Hanáků volný kotouč do branky, ale litvínovská tvrz odolala. Další obrovskou příležitost zahodil Strapáč, když z ideální střelecké pozice trefil Kantora. Hanáci posléze pohrdli přesilovkou a Litvínov ve 49. minutě snížil na 2:3, když se zblízka trefil Marek Růžička. V 57. minutě byl blízko vyrovnání Trávníček, trefil však jen tyč. Drama nakonec odmítl Herman, který gólově zakončil individuální akci.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Skladaný, 28. Laš (J. Knotek, Vyrůbalík), 30. Burian (Houdek, Ondrušek), 59. Herman (Holec, Jaroměřský) - 24. Baránek (Marek Růžička, J. Mikúš), 49. Marek Růžička (J. Mikúš). Rozhodčí: Kalina, Orolin - Stanzel (všichni SR), Gebauer. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 4163.

Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský. L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, Mráz, Ostřížek Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Litvínov: Kantor - Iberer, Šesták, Báranek, Gula, Čutta, Kubát, od 21. navíc L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Válek, Trávníček - Havelka, Kůs, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): "Po třech prohrách jsme začali dobře, stříleli jsme, chodili jsme před bránu, ale byli jsme málo produktivní. Vedli jsme 3:1, ale ve třetí části nás naše přesilovka dostala zase dolů. Přestali jsme hrát, začali jsme být nervózní. Měli jsme v závěru i štěstí, Litvínov trefil břevno, ale šli jsme mu dnes výkonem naproti. Padesát minut jsme hráli dobře. Věřím, že se naše produktivita zlepší. Branislav Konrád je nemocný, Martin Falter to zvládl výborně, když za stavu 3:2 měl dva velmi dobré zákroky."

Jiří Šlégr (Litvínov): "Zápas jsme začali ustrašeně, zataženě, pak jsme soupeři nabídli šanci v přesilovce, když jsme jim nahráli na gól. Dokázali jsme srovnat, ale zase jsme v oslabení inkasovali a pak ještě z protiútoku, po naší chybě. Snažili jsme se to zkorigovat, za stavu 2:3 jsme tlačili, ale po další chybě, kdy jsme opět místo nahození nastřelili soupeře, jsme dostali rozhodující gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články