Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zlín porazil Jihlavu díky dvěma trefám Okála, Dukle zásah Straky nestačil

Skóre zápasu mezi Zlínem a Duklou otevřel jihlavský Straka, ale duel otočil dvěma góly domácí Okál v přesilových hrách. Zlín po důležité výhře 2:1 utnul sérii tří porážek a vrátil se do boje o šestou příčku zaručující čtvrtfinále play-off. Dukla naopak padla po dvou zápasech a na desátou příčku ztrácí už 16 bodů.

Utkání Jihlava - Zlín
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Věděli jsme, že pokud chceme být v této sezoně úspěšní, musíme vyhrát. To se nám povedlo s obrovskou dávkou štěstí a odhodlání kluků, kteří tam nechali srdíčko. Vyhráli jsme 2:1, ale i takové zápasy se počítají. Jsou to hodně důležité body," radoval se po zápase brankář domácích Libor Kašík.

Pro Duklu přitom začal zápas výborně. Po útočném faulu Bukartse hráli hosté přesilovku, kterou po střele Skořepy využil pohotově dorážející Straka.

Následně si ale šance vytvářeli i domácí. Nejdříve Fryšara před prázdnou brankou nedokázal trefit poskakující kotouč, poté hráli první přesilovou hru i oni. Málem však sami inkasovali. Straka ale Kašíka podruhé nepřekonal. "Špatně jsme rozehráli puk a jel na mě sám. Podařilo se mi jeho nájezd trochu vytěsnit i se štěstím. Říká se, že když nedáš, tak dostaneš, což se potvrdilo," uvedl Kašík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Jihlava

Zlín totiž rychle vyrovnal. Ještě při Dostálkově vyloučení se prosadil Okál, jehož přihrávku si do vlastní branky srazil Seman. Velmi aktivní Straka mohl Dukle ještě v první třetině vrátit vedení, Kašík však jeho střelu směřující za brankovou čáru na poslední chvíli zachytil.

Ve druhé třetině moc šancí k vidění nebylo. Jihlava hrozila zejména v přesilových hrách, recept na Kašíka se hostům však nedařilo najít. Ve 46. minutě byl blízko gólu Hubáček, trefil však jen horní tyč.

A Duklu to mrzelo o to více, že následně byl vyloučen Žálčík a Zlín se v početní výhodě prosadil. Po přesné kombinaci překonal Kořenáře Okál a rozhodl utkání. Jihlava se snažila vyrovnat, ale druhý gól nepřidala. Naopak Okál byl při power play blízko hattricku.

Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Okál (D. Šťastný, Roberts Bukarts), 49. Okál (Roberts Bukarts, Freibergs) - 2. P. Straka (Skořepa, J. Zdráhal). Rozhodčí: M. Sýkora, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 3690.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - Honejsek, Fořt, O. Veselý - Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Popelka, Klhůfek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Jihlava: Kořenář - D. Kajínek, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Stříteský, Půža - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - P. Straka, Skořepa, Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Hamill. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Hlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Šlo o hodně. Podle mě Jihlava poté, co šla do vedení, byla nebezpečnější. Bylo vidět, že jsme nervózní. Naštěstí jsme ale relativně brzy vyrovnali. Poté to bylo o druhém gólu. Soupeř moc přesilovek nevyužil, my pak jednu ano. Byli jsme šťastnější."

Petr Vlk (Jihlava): "Jsme zklamaní dnešním výsledkem, věřili jsme v body. Byl to vyrovnaný zápas, rozhodl zbytečný faul před druhou brankou, který byl v útočném pásmu v rohu. Soupeř rozhodl v přesilovkách, kde byl úspěšnější."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články