Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pomohl Ocelářům k výhře v derby. Ve vyprodané hale to potěší, hlásí dvougólový Kovařčík

Třinecký hokejista Ondřej Kovařčík se stal nečekaným hrdinou 106. moravskoslezského derby. Dvaadvacetiletý útočník pomohl k vítězství Ocelářů nad Vítkovicemi 4:1 dvěma góly, což byl zatím jeho střelecký účet v dosavadní extraligové sezoně.

Ondřej Kovařčík
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Potěší to, ještě v derby před tolika lidmi a ve vyprodané hale. Bylo to navíc moje první derby tady," řekl po utkání jeden z třineckých odchovanců, který letos dostává víc prostoru od trenéra Václava Varadi.

Jestliže při gólu na 3:0 mu stačilo před prázdnou bránou nastavit pouze hůl proti odraženému puku, čtvrtý gól byl ukázkou velké technické vyzrálosti i chladnokrevnosti. Reprezentačního gólmana a olympionika Patrika Bartošáka "vykoupal" přetaženou kličkou do bekhendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Třinec

"Chtěl jsem udělat kličku a dát mu to mezi nohy, ale jak reagoval na to naznačení a lehl si tam, tak jsem to přetáhl do bekhendu a naštěstí to vyšlo. Celkem jsem si na to věřil. A mám radost, že to vyšlo, protože ten gólman je výborný," usmíval se Kovařčík, který v minulé sezoně hrával za farmu Třince v prvoligovém Frýdku-Místku.

I díky tomu, že je třinecký odchovanec, možná více vnímal rivalitu mezi kluby a napětí před zápasem. "Od rána bylo vidět, že to je nahecovanější. I rozbruslení bylo takové. Šlo vidět, že to je trošku jiný zápas. Šli jsme si za třemi body a myslím, že jsme si to zasloužili," řekl Kovařčík.

Podle jeho názoru rozhodl skvělý nástup Ocelářů v první třetině, kterou hosté vyhráli 2:0. "My jsme na ně vletěli. Tam jsme mohli přidat ještě další dva tři góly a bylo by po zápase. Ve druhé a třetí třetině se to trošku srovnalo a v závěru už jsme si to pohlídali," dodal Kovařčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články