Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Moravskoslezské derby ovládl Třinec, soupeře z Vítkovic smetl 4:1

Ve 43. kole extraligy přišlo na řadu 106. moravskoslezské derby mezi Třincem a Vítkovicemi. Utkání patřilo hostujícím Ocelářům, kteří Ostravany přehráli 4:1. Hvězdou zápasu se před deseti tisíci diváky stal hráč ze čtvrté třinecké řady Ondřej Kovařčík, který vstřelil dva góly. Oceláři zvítězili potřetí v řadě a dostali se na třetí místo tabulky před Vítkovice, které naopak utrpěly třetí porážku po sobě.

Hokejisté Třince se radují ze vstřeleného gólu ve Vítkovicích
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Vyprodané derby rozjel Třinec v kvapíkovém tempu. Co minuta, to vyložená šance. Hned v prvním střídání neprotlačil zblízka puk do odkryté branky Chmielewski, pak Bartošák perfektně a dokonce nadvakrát kryl sólový nájezd Růžičky. Bartošák na vše sám stačit nemohl a po lavině třineckých útoků ho v třetí minutě chytrou ranou přes obránce překonal Rákos. Hosté diktovali tempo hry celou první část a kompaktní výkon jim přinášel další možnosti.

Za stavu 0:1 sice domácí Kurovský z úhlu trefil tyč, ale mnohem více se musel ohánět Bartošák, který minimálně v případě osamoceného Ciencialy zhatil Třinci další stoprocentní příležitost. Třinec přesto ještě 43 sekund před koncem první části zvýšil náskok, když se zápěstím nechytatelně k tyčce trefil Petružálek.

Vítkovice se z hostující převahy sbíraly těžce. Navíc ve 24. minutě Třinec podnikl další smrtící kontr a Kovařčík po šťastném odrazu puk pouze uklidil do prázdné branky.

Za stavu 0:3 se do hry naplno opřely i Vítkovice. Elixírem života byl první gól, který Baranka vstřelil s pomocí teče bránícího Adamského dělovým příklepem od modré čáry v přesilovce pět na tři. Domácí pak začali předvádět přece jen svůj fyzicky náročný hokej a dostávali soupeře do potíží.

Chyběl kousek a mohlo to být o gól, jenomže Zdráhalova teč skončila na tyčce a konstrukce pak spasila i Bartošáka po Adámkově ráně. Vítkovice nebyly daleko od snížení, ale ve svých nejlepších pasážích neproměnily možnosti - Olesz ze sóla minul branku a Hrbas trefil Hrubce.

Třinec si tak mohl pořádně oddechnout až ve 48. minutě, když Kovařčík mazácky využil trestné střílení za Zdráhalův faul. Vítkovice už odpovědět nedokázaly. Hrbas sice znovu orazítkoval tyč, ale to bylo ze strany domácích vše.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Baranka (Tybor) - 3. Rákos (J. Petružálek, Linhart), 20. J. Petružálek (Rákos, M. Doudera), 25. O. Kovařčík (Hrňa), 48. O. Kovařčík z trestného střílení. Rozhodčí: Staňo, Štefík - Výleta (všichni SR), Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 10.004 (vyprodáno).

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, D. Krenželok, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Szturc - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, Hudeček, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Linhart, Adámek, Kovář, D. Musil - J. Petružálek, Rákos, Chmielewski - Martin Růžička, R. Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Hlasy trenérů po utkání HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec:

Pavel Trnka (Vítkovice): "O vývoji zápasu rozhodla první třetina. My jsme bohužel do utkání vstoupili trestuhodně a Třinec v úvodních deseti minutách dominoval. Třinec se dostal do vedení 2:0 a to s tak těžkým týmem není ideální pozice. V třetí třetině jsme dostali soupeře pod solidní tlak, ale pak jsme udělali individuální chybu na modré čáře, soupeř z trestného střílení odskočil na 1:4 a už to bylo těžké."

Marek Zadina (Třinec): "Musím poděkovat hráčům za dnešní výkon. Myslím, že jsme odehráli vůbec jedno z nejlepších utkání v sezoně. První třetinu jsme odehráli úplně výborně. Měli jsme spoustu šancí a výborný pohyb v útočném pásmu. Mohli jsme dát i více gólů. Ve druhé třetině jsme čekali tlak domácích a ten přišel. I tak to bylo vyrovnané a hrálo se nahoru dolů, byly tam šance, ale výborně zachytali oba gólmani. V třetí třetině jsme se prvních pět minut dostali pod tlak, ale reagovali jsme na to, vzali jsme si oddechový čas a pak jsme se uklidnili. Za dnešní výkon jsme si zasloužili vyhrát."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články