Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třinec uzemnil Jihlavu v první třetině, vítězství 4:1 režíroval Adamský

Střelecká potence Martina Adamského pomohla výraznou měrou hokejistům Třince ke skalpu Jihlavy. Ve 42. kole extraligy vstřelil zkušený forvard dva góly v první třetině, kterou domácí vyhráli 3:0. Vlastimil Dostálek sice snížil, ale konečný výsledek stanovil David Cienciala. Oceláři si pojistili páté místo, Jihlava zůstala poslední. 

Utkání Třinec - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Třinečtí se od úvodního střídání zakousli do svého soupeře a už v páté minutě vedli o dvě branky. Skóre otevřel Dravecký, jehož střelu si do vlastní sítě srazil Stříteský. Následně prošlo Adamského nahození od levého mantinelu překvapivě Voldenovi mezi betony.

Kapitán hostí Čachotský poté trefil v přesilové hře tyč, ale jinak vyzněla první část jasně pro domácí. Ti soupeře několikrát uzamkli v jeho obranném pásmu a vypálili v této pasáži celkem dvacetkrát. Tlak korunoval třetí trefou Adamský, když po zblokované ráně Kováře pohodlně doklepl puk do prázdné klece.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Jihlava

Jihlava od začátku prostřední části vystřídala gólmany a Voldena stejně jako v pátek doma proti Spartě nahradil Kořenář. Dukla nicméně v obraně hořela i nadále. Poté, co promarnil šanci ke snížení Hamill, zahodili Oceláři několik přečíslení a šancí, což potrestal Dostálek v početní výhodně, ve které šikovně tečoval Suchánkovu střelu.

Nováček extraligy tak až ve čtvrtém utkání sezony překonal Hrubce v základní hrací době. Na druhé straně Chmielewski i Svačina těsně minuli a Ondřej Kovařčík neuspěl v úniku s bekhendovou kličkou.

Hosté začali poslední dějství logicky náporem, jenž podtrhly i dvě přesilové hry, a vytvořili si i šance. Nebezpečnější byl přesto Třinec. Zaskvěl se gólman Kořenář - nejprve kryl Adamského střelu v přečíslení dvou na jednoho a vzápětí chytil i gólovku Polanskému.

Jihlava se tlačila dopředu a riskovala, ale z dalšího brejku jim definitivně vzal naději Cienciala. Kořenář, který proti Spartě v extralize debutoval, tak poprvé inkasoval.

42. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Dukla Jihlava 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Chmielewski, Linhart), 5. Adamský (Krajíček), 17. Adamský (L. Kovář, Svačina), 58. Cienciala (O. Kovařčík) - 32. Dostálek (Suchánek, Čachotský). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3597. 

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, D. Musil, L. Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Chmielewski, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Jihlava: Volden (21. Kořenář) - Suchánek, D. Kajínek, Stříteský, Bryhnisveen, J. Zdráhal, De la Rose, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Hamill, Skořepa, Jiránek - Rabbit, M. Hlinka, Anděl - T. Kubalík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Marek Zadina (Třinec): "Dnes jsme se v úvodu prezentovali výborným hokejem, skoro vše nám tam napadalo. Od druhé části to bylo jako den a noc. zřejmě jsme mysleli, že to půjde samo. Třetí třetina se nesla v duchu té druhé, bylo to hodně upracované. Uklidnila nás až branka na 4:1. Tým chválím jen za první třetinu, potom to už bylo slabší."

František Zeman (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili jako nazdárci a domácí toho využili. Dostali jsme tvrdou lekci z produktivity. První část jsme nezvládli. Poté jsme si vše v kabině vyříkali a druhou a třetí třetinu jsme odehráli mnohem lépe, ale bohužel rozhodl nepovedený začátek. Tak zkušený tým, jakým je Třinec, si zápas v pohodě pohlídal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články