Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berani přetlačili Třinec jediným gólem, Oceláři poprvé po devíti zápasech nebodovali

Jediný gól v zápase nakonec stačil zlínským Beranům k tomu, aby si zajistili plné tříbodové vítězství v třinecké Werk areně. Domácí Oceláři dílem prohry 0:1 poprvé po devíti soutěžních zápasech nebodovali, o jediný gól se postaral v polovině zápasu Jiří Ondráček. Třinec se tak nepřiblížil prvním třem příčkám, naopak Zlín si pojistil pozice pro předkolo play-off.

Sport
zdroj: ČT4

Od začátku zápasu dominovaly obě obrany. Hra postrádala přesnost i překvapivou myšlenku. Náznaky šancí přinesly početní výhody, v nichž byli hosté nebezpečnější. Nejblíže ke změně skóre ale byli Oceláři, když Kašík vyjel do levého kruhu za kotoučem, odpálil ho i s rozhodčím, který se mu připletl do cesty, a upadl. Puku se zmocnil Polanský, ale zlínského gólmana skvěle zastoupil Matějíček.

Prostřední pasáž odstartovali lépe hosté. Veselý se dvakrát ocitl v dobré palebné pozici a při druhém pokusu překonal i Hrubce, ale skákající puk minul levou tyč asi o třicet centimetrů. Zlínští hrozili i z přečíslení a po jednom z nich se prosadili. Klhůfek uspěl v souboji s Rothem, nabil Ondráčkovi, který střelou mezi tělo a vyrážečku Hrubce rozjásal v polovině utkání početnou skupinku hostujících fandů.

Až poté se probudili Oceláři, jejichž trenér Varaďa hodně míchal se složením jednotlivých útoků. Kašík ale ve zbytku prostřední třetiny dobře zasáhl proti střele Rákose z první, našel si teč Marcinka i Rothův pokus z mezikruží.

Kdo čekal, že třinečtí hokejisté začnou třetí třetinu náporem, musel být zklamán. Naopak Zlín mohl několikrát přidat druhý gól. Sedláček ale zblízka neprocedil puk mezi betony Hrubce a Okál se v sólovém úniku tak soustředil, aby rozpohyboval třineckého gólmana, až se dostal za brankovou čáru.

Oceláři se trápili a dalším skvělým zákrokem je ještě udržel ve hře Hrubec, když kryl nájezd Honejska. Po dobře sehrané přesilové hře byli domácí blízko k vyrovnání z nenápadné střely Adamského, kterou přizvedl jeden ze zlínských beků na horní tyč. Naprázdno vyšli i při minutové power play, v jejímž závěru se ozýval z tribun pískot. Třinec totiž doma prohrál počtvrté v řadě.

HC Oceláři Třinec - Aukro Berani Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 31. Ondráček (Klhůfek). Rozhodčí: Kika, Pražák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4772.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, Adámek, D. Musil, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, M. Kovařčík, Martynek - Irgl, Mikulík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Valenta, Řezníček, Matějíček, Žižka - Kubiš, Fořt, O. Veselý - Okál, Honejsek, D. Šťastný - Ondráček, P. Sedláček, Klhůfek - Popelka, Fryšara, Illo. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík. 

Marek Zadina (Třinec): "Když nedáte doma gól, nemůžete vyhrát. Zlín hrál výborně, obětavě. Skvěle bruslil a trochu nám dělal problém jejich forčeking. Těžko se nám přecházelo přes střední pásmo, které měl zorganizované a pokryté. Vytvořili jsme si i tak nějaké šance, ale Kašík je pochytal. Na druhou stranu jsme mohli ve třetí třetině inkasovat. Šimon Hrubec nás v ní podržel, chytil dva tři nájezdy."
Robert Svoboda (Zlín): "Je to husarský kousek vyhrát v Třinci 1:0. Stejným poměrem jsme prohráli posledně v Olomouci a teď jsme se přesvědčili, že i my dokážeme vyhrát na jeden gól. Tým podal výborný výkon, zaslouží si pochvalu. Káša neprůstřelný, dobře jsme se pohybovali, bojovali, hráli s nasazením a odměnou za to jsou pro nás velmi cenné tři body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články