Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bratrské duo Zohornů úřadovalo v Pardubicích, Kometa si veze tři body

Pardubice vs. Radim a Hynek Zohornovi 0:2. I takto lze popsat výsledek utkání 34. kola hokejové extraligy. Bratrský tandem brněnské Komety se před vyprodaným hledištěm postaral o oba góly hostujícího celku, který navázal na předchozí vítězství nad Jihlavou. Brankář Marek Langhamer zneškodnil všech 14 střel domácích a připsal si první čisté konto v nejvyšší soutěži.

Hokejisté Brna právě překonali pardubického brankáře Kacetla
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Kometa byla v utkání od začátku jednoznačně lepší. Vojtěch Němec měl například už ve čtvrté minutě na kontě dvě gólové šance. I další Kacetlovy zákroky narůstaly rychlým tempem. Dynamo se do útočného pásma probíjelo obtížněji a jedinou vážnější šanci neproměnil osamocený Dušek.

Útočili však zejména Brňané a v 17. minutě se ujali vedení, když Eratovu přihrávku šikovně tečoval do sítě Radim Zohorna. Domácí hráči museli o pauze děkovat Kacetlovi, že rozdíl ve skóre nebyl vyšší, ale podobný obrázek byl k vidění i ve druhém dějství. Dvě dobré šance hned v úvodu prostřední části promarnil bývalý útočník soupeře Nahodil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Brno

Střeleckou nemohoucnost Dynama nezlomila ani přesilová hra a následná šance Berana. Naopak  ve 34. minutě přivezl kotouč do brankoviště Nahodil a dorážející Hynek Zohorna zvýšil na 2:0. Pardubice mohly ještě před přestávkou snížit, jenže Poulíček v ideální pozici minul Langhamerovu branku.

Svěřencům trenérského triumvirátu Holaň, Marek, Janecký se v ofenzívě nedařilo i nadále a Kometa bez větších potíží držela dvoubrankový náskok. Navýšit ho mohli Krejčík a Haščák, ale oba si vylámali zuby na vynikajícím Kacetlovi.

Až v polovině třetí části se do akce dostal i jeho rival Langhamer. Pardubice hrály tři přesilovky v řadě a poprvé v utkání dokázaly mistrovský tým zatlačit, gól však vstřelit nedokázaly. V závěru tempo opadalo a Brno dvoubrankovou výhru bezpečně udrželo.

"Šanci na korekci stavu jsme měli ve třech po sobě jdoucích přesilovkách, ale když už jsme si šanci vytvořili, tak jsme trefili brankáře nebo stříleli vedle. Není jednoduché hodnotit zápas, když se vám před parádní atmosférou nepodaří vstřelit ani gól, ale dnes jsme neměli takovou šťávu, co jsme měli v Plzni," připustil Holaň.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. R. Zohorna (M. Erat, J. Hruška), 34. H. Zohorna (Nahodil). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, M. Beran - Starý, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Brno: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec, Vágner - Haščák, V. Němec, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - H. Zohorna, Nahodil, Mallet - Horký, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Miloš Holaň (Pardubice): "Mrzí mě, že jsme nenavázali na vynikající výkon v Plzni, dnes jsme tahali za kratší konec. Byli jsme hlavně v první třetině všude pomaleji, prohrávali jsme osobní souboje a nestačili jsme v rychlosti. Proto byl obraz hry takový, že jsme nebyli schopní dát za celý zápas gól. Šanci na korekci stavu jsme měli ve třech po sobě jdoucích přesilovkách, ale když už jsme si ji vytvořili, tak jsme trefili brankáře nebo stříleli vedle. Není jednoduché hodnotit zápas, když se vám před parádní atmosférou nepodaří vstřelit ani gól, ale dnes jsme neměli takovou šťávu, co jsme měli v Plzni."

Kamil Pokorný (Brno): "Chtěl bych pochválit celé mužstvo za způsob, kterým se tady prezentovalo. Do puntíku splnilo to, co jsme po něm chtěli. Jediné, co nás trošku trápilo, byla koncovka. Myslím, že jsme těch gólů měli dát více, ale díky výborné obraně, hře v oslabení a zásluhou precizního výkonu Langhamera jsme zaslouženě zvítězili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články