Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradec podruhé za sebou doma prohrál, Olomouci podlehl 2:5

Tři branky v závěrečné části zajistily hokejistům Olomouce výhru na ledě Hradce Králové, druhého týmu extraligy. Ve 32. kole padli Východočeši 2:5 a prohrál druhý domácí zápas v řadě před odjezdem na Spenglerův pohár do Davosu.

zdroj: ČT4

"Výkon byl stejný jako minule proti Třinci. Nehráli jsme týmově, neměli jsme žádný systém. Řekli jsme si, že musíme být dobře připravení, ale zase jsme odehráli špatně první třetinu. Nepodali jsme vůbec dobrý výkon," zlobil se kapitán domácích Jaroslav Bednář.

Hosté hned od začátku ukazovali, jak jsou nepříjemní. Favorita vlastně první dvě minuty nepustili z jeho obranného pásma a výborný výkon drželi i dál.

Ve 4. minutě měli první velkou šanci. Do samostatného úniku se dostal Knotek, ale Rybár jeho střelu mezi nohy zastavil.

Hradec byl matný, velké problémy mu dělal důraz Hanáků. Náznak možnosti měl sice po Bednářově přihrávce Džerinš, ale Konrád situaci zvládl bez problémů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Olomouc

V 9. minutě už hosté převahu zužitkovali. Výbornou kombinaci s Jerglem zakončil střelou mezi betony Herman.

Ke druhé brance pak hostům pomohla přesilovka. Rybárovi propadl ve 12. minutě nahozený puk a do prázdné branky ho dorazil neodbytný Vlach.

Naopak další početní výhoda Olomouci nevyšla. V 16. minutě jim ujela dvojice Dragoun - Šimánek a druhý z nich se trefil pod horní tyč.

Od té chvíle se obraz hry začal měnit. Mountfield přidal a v první minutě druhé třetiny mu pomohla jeho velká zbraň, přesilovka. Perfektní kombinaci začal Koukal zadovkou, poté Bednář našel před brankou Köhlera, který tečoval puk za Konráda.

Východočeši byli ve druhé části jednoznačně lepší, hrálo se prakticky na jednu branku. Jenže Konrád chytal skvěle, při střele Cibulskise mu navíc pomohla tyčka. Poměr střel byl ve druhé třetině 17:0.

Třetí část odstartovala šokem pro domácí fanoušky. Hned ve 41. minutě nenápadně plácl do puku Eberle a Rybár střelu pustil za svá záda. Hosté navíc mohli za chvíli v přesilovce zvýšit, tentokrát však hradecký brankář dobře zasáhl proti Ostřížkovi.

Další problém pro Hradec přišel ve 47. minutě, kdy Káňa dorazil Burianovu střelu a hosté vedli 4:2.

Domácí sice měli dvě vyložené příležitosti, Červený ani Bednář ale neuspěli. Naopak Olomouc se prosadila při power play, již začali hrát Hradečtí už tři minuty před koncem.

"Dopadlo to nejlíp, jak mohlo. Podali jsme velmi dobrý výkon. Měli jsme v zápase sice nějaký výpadek, ale to se proti tak silnému mužstvu dalo čekat. Naštěstí nás nepoložil gól v naší přesilovce a třetí třetinu jsme odehráli parádně," řekl obránce hostů Jan Jaroměřský.

Hradec Králové - HC Olomouc 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Dragoun), 21. Köhler (Bednář, Koukal) - 9. Herman (Jergl), 12. R. Vlach (Staněk, J. Káňa), 41. Eberle (Dujsík, Laš), 47. J. Káňa (Burian, R. Vlach), 58. Burian (R. Vlach, Eberle)). Rozhodčí: Hribik, Pražák - D. Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5023.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Šimánek - Bednář, Džerinš, Smoleňák - M. Látal, Koukal, Červený - Cingel, Kukumberg, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - J. Káňa, R. Vlach, Burian - Ostřížek, Mráz, Strapáč - Holec, Herman, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "V první třetině jsme se pomalu rozjížděli do zápasu. Od takové desáté minuty se hra sice začala vyrovnávat, ale tak, jak jsme chtěli hrát, se nám povedla jen pasáž ve druhé třetině, kdy jsme navázali na snížení ve vlastním oslabení gólem v přesilovce. Ale srazily nás dva rychlé góly na začátku třetí třetiny. Při způsobu, jak agresivně hraje Olomouc ve forčekingu a ve středním pásmu, už jsme neměli na to dohánět dvoubrankovou ztrátu."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Minimálně ve dvou třetinách jsme odehráli výborné utkání. V první třetině jsme se dobře hýbali, byli jsme agresivní a zaslouženě vedli 2:0. Bohužel jsme si nechali vstřelit branku v naší přesilové hře, pak jsme ve druhé třetině dostali v oslabení druhý gól. V uvozovkách nám tato třetina uletěla, přesto jsme nedovolili jít domácím do trháku. Ve třetí třetině jsme se vrátili ke hře z první, zase jsme dobře bruslili a z toho rezultoval konečný výsledek. Myslím, že je zasloužený. Hráči zaslouží malou vánoční pochvalu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články