Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutovský útočník Tomica si za knockout Maroše čtyřikrát nezahraje

Za tvrdou hru nad rámec pravidel přišel okamžitý trest. Marek Tomica dostal za faul na pardubického Rostislava Marosze v pátečním utkání 29. kola hokejové extraligy "stopku" na čtyři zápasy. 

Marek Tomica
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Pro šestatřicetiletého forvarda skončil kvůli nedovolenému zákroku duel už v 16. minutě, kdy byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. 

Rozjetý pardubický útočník od něj schytal úder do hlavy ve středním pásmu poté, co odehrál puk. "Pouze šťastnou souhrou okolností nebyly následky střetu vážnější než dva přeražené zuby uvedené v zápise," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Konstatoval, že navzdory nahození puku byl Marosz podle pravidel považován za hráče v držení kotouče. "Když se pokusil blížícímu se střetu pohybem do středu hřiště vyhnout, hráč aktivně vystoupil proti směru jeho jízdy, oddělil ruku od těla a prokazatelně ho zasáhl do oblasti hlavy a krku. Vzhledem k tomu, že měl (Tomica, pozn. autora) o situaci dobrý přehled, musel si být přitom vědom, že při podobně vedeném zákroku dojde s velkou pravděpodobností k zásahu hlavy nebo krku, a to - s přihlédnutím k rychlosti protihráče - i s rizikem vážného zranění," dodal Holý.

Tomica proto přijde o střetnutí s Jihlavou, Brnem, Vítkovicemi a Libercem. Do hry může znovu zasáhnout až po Vánocích 28. prosince proti Plzni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Chomutov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články