Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Skvělá premiéra Smoleňáka. V poslední minutě rozhodl o vítězství v Litvínově

Vítěznou premiéru v dresu Hradce Králové prožil Radek Smoleňák. Posila Východočechů ze Slovanu Bratislava navíc v poslední minutě rozhodla o vítězství svého nového týmu v Litvínově 4:3. Hradec dál zaostává na druhém místě o šest bodů za vedoucí Plzní, Chemici po čtvrté porážce za sebou klesli na poslední příčku.

Radek Smoleňák se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Do první šance zápasu se dostal v páté minutě Červený, který prověřil připravenost domácího brankáře Petráska ranou z levého křídla. V další šanci se ocitl Koukal, který byl sám u tyčky, domácí gólman se ale rychle přesunul a šanci zneškodnil.

Až poté poprvé zahrozili i Severočeši, Gerhát ale v dobré pozici těsně minul levou tyčku. V 13. minutě se z nenápadné akce zrodila první branka. Hunkesovi nesedla střela od modré, puk se doklouzal ke Gerhátovi a slovenský útočník překonal Rybára.

V úvodu druhé části hráli hosté čtyři minuty přesilovou hru, ale místo vyrovnávací branky se vteřinu před návratem vyloučeného Kubáta prosadil z brejku Černý a posunul Litvínov do dvougólového vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

Snížení na rozdíl jediné branky ale přišlo už za 52 vteřin, kdy se krásnou střelou do horního rohu branky prosadil Červený. Hosté následně ovládli hru a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vyrovnat. O druhý gól se nakonec postaral v 39. minutě důrazný Cingel.

První šanci závěrečné třetiny si připsal Látal, které se dobrým pohybem dostal až před Petráska, jeho rychlou kličku dokázal domácí brankář se štěstím zneškodnit. V 45. minutě Bednář nezištně našel Graňáka, který posunul Hradec poprvé do vedení.

Hosté se z něj však radovali jen 44 vteřin, než pohotovou dorážkou vyrovnal Hanzl. Za nevhodnou oslavu ale domácí útočník následně inkasoval osobní trest. Vrátit vedení zpět na stranu Litvínova mohl v 49. minutě Vandas, Rybár ale jeho tvrdou střelu vyrazil.

Severočeši byli aktivnější, ale k úspěchu jim to nepomohlo. V samotném závěru nechali před brankou volného Smoleňáka, který nezaváhal a premiéru v novém dresu oslavil vítězným gólem. "Přimotal jsem se k tomu jako slepý k houslím, pan Bednář si to vymyslel a já jsem se nechal trefit," pousmál se Smoleňák.

Domácí byli naopak hodně zklamaní. "Je to katastrofa, dostat 35 vteřin před koncem gól, je katastrofa. To se nesmí stát, je to vrchol. Nesmí se stát, že jsou dva hráči úplně sami před brankou a sehrají si to do prázdné," řekl po utkání nahněvaně František Gerhát.

HC Litvínov - Hradec Králové 3:4 (1:0, 1:2. 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Gerhát (Hunkes, F. Lukeš), 26. J. Černý (Sörvik), 46. M. Hanzl (Hunkes, Trávníček) - 26. Červený (Köhler), 39. Cingel (Džerinš), 45. Graňák (Džerinš, Bednář), 60. Smoleňák (Bednář, Graňák). Rozhodčí: Šír, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3, navíc M. Hanzl (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4225.

Litvínov: Petrásek - Hunkes, Kubát, Baránek, Sörvik, Gula, Z. Sklenička, L. Doudera - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Vandas, Ihnacak, J. Černý - Nejezchleb, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Válek, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Berger - Bednář, Džerinš, Smoleňák - M. Látal, Koukal, Červený - R. Pavlík, Kukumberg, Cingel. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Radim Rulík (Litvínov): "Pro nás byla škoda, že jsme za stavu 2:0 hráli oslabení, při kterém jsme inkasovali. Než jsme se z toho vzpamatovali, tak to bylo 2:2. Ve třetí třetině jsme se zvedli. V ofenzivní části jsme hráli dobře, ale v obranném pásmu jsme nebyli důrazní a hostům jsme nabídli dvě nebo tři branky. Pokud chceme být úspěšní s takovými týmy jako Hradec Králové, musíme hrát lépe v obranné fázi."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Do zápasu jsme nevstoupili dobře, výsledkem toho byla první branka Litvínova. Paradoxně poté jsme se zlepšili, zvedlo se nasazení a větší úspěšnost v soubojích. Ve druhé třetině jsme měli čtyřminutovou přesilovku, při které jsme dostali druhou branku. Naštěstí se nám podařilo ještě srovnat na 2:2. Poté jsme šli do vedení, ale Litvínov rychle vyrovnal a následně prokázal velkou sílu v útočné činnosti. Měli jsme s tím velké problémy. V závěru jsme byli šťastnější. Až napotřetí jsme dokázali Litvínov porazit a jsme za tři body velice rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články