Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň pokračuje v krasojízdě, proti Boleslavi zářili Gulaš s Indrákem

Suverénní Plzeň před vlastními příznivci nezaváhala, přestože výkonem rozhodně nepřesvědčila. V dohrávce 19. kola extraligy zlomila odpor Mladé Boleslavi během úvodních 21 minut, kdy skórovala třikrát. Nakonec slavila po výsledku 4:1 a bodovala podvanácté za sebou - z toho jedenáctkrát vyhrála. Středočeši naopak prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů. Tři kanadské body (2+1) si připsal kapitán Milan Gulaš, gól a asistenci zaznamenal Miroslav Indrák. 

Milan Gulaš se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hosté nezačali bez nemocného Klepiše vůbec dobře a už ve čtvrté minutě překvapil Maxwella střelou z pravého kruhu Gulaš. Nejproduktivnější hráč soutěže se radoval také o tři minuty později, kdy při přečíslení dvou na jednoho využil nezištnou "žabičku" Schleisse a amerického gólmana překonal bekhendovou kličkou.

Odpovědět mohl Musil, ale Svoboda stačil jeho táhlý pokus vyrazit. Strážce plzeňské svatyně se vytáhl také v osmé minutě, kdy během přesilovky Bruslařů stačil i vleže zasáhnout proti dorážce nekrytého Holíka.

Na začátku 10. minuty nahradil Maxwella v mladoboleslavském brankovišti Růžička. "Indiáni" sice svého soupeře přehrávali, ale Středočeši hrozili z brejků. Pabiška ovšem před koncem první třetiny při akci dva na jednoho zakončil těsně vedle.

To domácí skórovali minutu po začátku prostřední části, když lahůdkovou kombinaci celého druhého útoku zakončil Stach pohodlně do odkryté branky na 3:0.

Vzápětí nestačil Sklenička zasunout kotouč za dezorientovaného Růžičku. Mladoboleslavský náhradník měl štěstí i ve 25. minutě, Petr Straka totiž během početní výhody vypálil zblízka mimo tyče.

Udeřilo nečekaně na druhé straně, protože Svoboda propustil za svá záda nepříliš prudkou střelu Orsavy. Nejofenzivnější pasáž utkání uzavřel Kracík, jehož nenápadný pokus po rychlém přečíslení zastavila branková konstrukce.

Hosté následně ve snaze vstřelit kontaktní gól výrazně přidali, ale v dobrých pozicích střelecky selhali Lenc s Emingerem. Naopak 34 vteřin před druhou sirénou potrestal vyloučení Lence dorážkou Indrák - 4:1.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Bruslaři, ale Musil z mezikruží zakončil příliš slabě a průnik Pacovského zastavil skvělým zákrokem Svoboda. Plzeň si už svůj náskok zásluhou lepšího pohybu na ledě nenechala vzít a od většího debaklu uchránil mladoboleslavské jen pozorný Růžička.

Dohrávka 19. kola hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Gulaš (Schleiss), 7. Gulaš (Schleiss, Moravčík), 21. Stach (Indrák, Kracík), 40. Indrák (Mertl, Gulaš) - 26. Orsava (P. Holík, Lenc). Rozhodčí: Mrkva, Šír - L. Kajínek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3939.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Kracík, Stach - M. Chalupa, Kratěna, P. Straka - Hollweg, Preisinger, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Mladá Boleslav: Maxwell (10. J. Růžička) - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Knot, Kotvan, Hrdinka - M. Procházka, P. Holík, Orsava - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Pacovský, Šafránek, T. Knotek - Volf, Najman, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Rozdělil bych hodnocení na dvě části. Výsledek je pro nás skvělý, ale výkon tak povedený nebyl. Soupeř měl daleko víc šancí. Jako trenéra obránců mě netěší spousta nepřesností a okének v naší hře. Špatných rozhodnutí tam od nás bylo až moc. Samozřejmě nechci snižovat naši bodovou sérii, kdy jsme odehráli opravdu skvělé zápasy. I dnes tam bylo od hráčů obrovské úsilí, ale možná i pod dojmem té série koncentrace jednotlivců už není taková, jako bychom se prali o každý bod. Opakuje se tam lehkovážnost. Věřím, že je to vybalancované. Teď si vybíráme štěstí, aby nám nakonec někdy nechybělo."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "První gól jsme inkasovali hodně lacině a druhý ze standardní situace, kde jsme to tam špatně vyhodnotili. Byli jsme soupeři jinak hodně vyrovnaným soupeřem a ve většině věcí jsme domácí i předčili, bohužel si odvážíme prohru. Kluci bojovali a měli šance. Největší rozdíl byl v tom, že soupeř ty svoje na rozdíl od nás dokázal využít. Po takovém výkonu to jako trenéři bereme. Musím týmu poděkovat za předvedený výkon, snad si ho přeneseme i do dalšího zápasu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články