Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bartošák předčil Konráda, těsnou vítkovickou výhru trefil Olesz

Další defenzivní souboj kola mezi Olomoucí a Vítkovicemi nabídl pouze jediný gól, který vsítil v oslabení Olesz a přisoudil Ostravanům těsné vítězství 1:0. Vítkovice zaznamenaly třetí výhru v řadě, díky této sérii se vyšvihly až na čtvrtou příčku před Kometu. Olomouc po delší době vypadla z elitní šestky a o skóre je sedmá za Spartou.

Utkání Olomouc - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Dnes jsme si asi body nezasloužili. Ztráceli jsme spoustu puků, moc jsme se neudrželi v útočném pásmu na puku, soupeř dobře bránil. Rozhodli z jedné naší chyby, ale jak jsem řekl, asi to bylo zasloužené," uvedl útočník domácích Vilém Burian.

Olomouc se hned v úvodu musela bránit při vyloučení Houdka, Vítkovice však brankáře Konráda vůbec neohrozily. V páté minutě mohla jít Olomouc do vedení. Tlak první formace vyústil v tutovku Eberleho, který ale netrefil odkrytou branku hostí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Vítkovice

Vítkovice se do šance dostaly o tři minuty později. Střelu Tršky ale slovenský reprezentant v brance domácích viděl a chytil. V polovině třetiny mohl po Trškově chybě skórovat Jergl, Bartošák byl ale připravený. Při trestu Lva zahrozil v oslabení Szturc, i Konrád ale předvedl jistý zákrok.

Ve druhé třetině hráli hosté tři přesilovky, největší možnost v první z nich měl Kucsera, Konráda však neprostřelil. V další početní převaze ostravský tým držel domácí téměř minutu v obranném pásmu, Kolouchovu a Barankovu ránu olomoucký brankář chytil a Lev trefil horní tyč.

Ve třetí části začali aktivně Hanáci, Bartošák měl potíže se střelami Káni a Ostřížka. Bezbrankový stav se změnil až ve 44. minutě, kdy se hosté prosadili v oslabení. Vítkovický kapitán Olesz vystihl rozehrávku Olomouce a blafákem překonal Konráda.

Další gól mohl přidat Kurovský, nevyzrál však na Konráda. Připravenost Bartošáka na druhé straně prověřili Káňa, Laš a Knotek, nikdo z nich vyrovnat nedokázal. Tři minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Olesz, Konrád jej tentokrát "ustál" a střelu chytil. Poslední šanci vyrovnat měl v 59. minutě Strapáč, proti svým bývalým spoluhráčům se však neprosadil ani on.

HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 44. Olesz (Szturc). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gebauer, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4207.

Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, L. Galvas, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Ostřížek, Mráz, Strapáč, - Jergl, Sundher, J. Káňa. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Když se prohraje 0:1, tak to hodně mrzí. Velmi zjednodušeně by se dala označit za důvod výsledku chyba před obdrženou brankou, ovšem takto se na to nemůžeme dívat. Mnohem horší je, že jsme nedokázali vůbec skórovat. Rozhodla první polovina druhé třetiny. Přestáli jsme čtyři oslabení, ale hráče to stálo hodně sil a druhá polovina byla studená na střídačce. Chyběl nám do přesilovek David Škůrek, který bude mimo delší dobu. Často nám odskakovaly puky ve vyložených šancích nebo jsme rovnou trefovali prvního clonícího hráče. V kombinaci s dobrou vítkovickou defenzívou je prohra celkem logickým vyústěním našeho trápení."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Byli jsme si vědomi kvalit soupeře, který hrál ukázkově v defenzivě. Rozhodoval jeden gól, o který jsme byli šťastnější. Patrik Bartošák podruhé za sebou vychytal nulu, má stabilní výkony, což je dobré pro nás i pro něj."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články