Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třinec udolal Pardubice až po nájezdech, rozhodl kanonýr Růžička

V duelu dvou týmů z opačných pólů tabulky se favorizovaní Oceláři proti Pardubicím trápili. Slezané sice vedli už 2:0 díky dvěma přesilovkovým gólům, hostující Dynamo si ale vynutilo prodloužení zápasu po trefách Jána Sýkory a Cardwella. V nastavení se ale nikdo další neprosadil a o bodu navíc pro Třinec rozhodl až v sedmé sérii Martin Růžička, který tak zaznamenal druhou branku v zápase a celkově jich má už patnáct.

Utkání Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oceláři nastoupili v černých dresech, které slouží jako třetí alternativa k tradičním klubovým bíločerveným barvám. Hosté postrádali kapitána Rolinka, ale mohli využít Marosze, na jehož prodloužení hostování se Pardubice s Třincem dohodly těsně před zápasem. Původně platila domluva, že ve vzájemných duelech kreativní centr nebude hrát.

"Nebyl jsem ani na rozbruslení, ale na to se nevymlouvám," uvedl po utkání Marosz, kterému výstroj přivezli až deset minut před utkáním. "Kluby se nějak domluvily a dozvěděl jsem se, když už jsem byl na cestě sem. Jel jsem autem, že se jenom podívám na hokej," pousmál se.

Skóre otevřel v páté minutě Růžička. Východočeši získali v oslabení ve vlastním pásmu puk, ale trestuhodně ho ztratili a třinecký kanonýr se po přihrávce Mikulíka trefil přesně do rohu branky. Domácí kapitán mohl přidat i druhý gól. V obranné třetině zblokoval střelu Wisharta, v přečíslení dva na jednoho si vyměnil puk s Chmielewskim, ale i když měl velkou část branky volnou, trefil jen beton Kacetla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Podobným způsobem se do úniku dostal i hostující Petr Sýkora, ale Hrubec jeho kličku kryl betonem. Také pátá minuta druhé třetiny přinesla Ocelářům gólovou radost v přesilové hře, když Cienciala našel střelou z pravého kruhu skulinku mezi Kacetlovou výstrojí a bližší tyčkou.

"Až na určité momenty jsme přesilovky sehráli dobře. Jen škoda té v prodloužení. Tam jsme mohli dát gól a byl by klid," uvedl Růžička, který byl v prostřední třetině také vyloučen za netypický přestupek - porušení postupu vhazování. "Vím o tomhle pravidlu, ale jestli jsem se tam vytočil, tak to ví rozhodčí. Asi to tak bylo, když to řekl. Je třeba si na to dát bacha. Když teď jsou za to dvě minuty," podotkl Růžička.

Vzápětí se ocitl před hostujícím brankářem Rákos, ale s blafákem neuspěl. Trenéři Pardubic si během série tří výher pochvalovali výkony Kacetla i přesilové hry, které Dynamo sehrálo dobře i v Třinci. Krátce po skončení trestu Růžičky se z mezikruží prosadil Ján Sýkora.

Oceláři těsný náskok nebránili a na přelomu druhé a třetí třetiny se blýskl hostující gólman při šancích Linharta, Růžičky a Chmielewského. Pardubice si vytvářely závary, ale pozorná třinecká obrana je nepouštěla do gólových šancí. Domácí mohli zvýšit v brejku, ale přihrávku Mikulíka ukryl pod tělem Wishart.

Vzápětí ale Doudera vyfasoval za hru vysokou holí čtyřminutový trest a Cardwell střelou od modré vyrovnal. Polovina prodloužení na rozdíl od hektického závěru základní hrací doby příliš vzruchu nepřinesla. Poté byl ale vyloučen Marosz, Kacetl opět potvrdil skvělou formu posledních dnů.

V nájezdech uspěl ve druhém kole domácí Irgl, který se prosadil střelou mezi betony Kacetla. Hrubce ve třetí sérii zachránila tyč, ale v páté vyrovnal bekhendovým blafákem Marosz. Stejným způsobem ale rozhodl zápas v sedmém kole Růžička. "Těch nájezdů je škoda, ale i jeden bod bereme s pokorou. Zvláště po tom začátku. Třinec na nás vlítnul a my jsme byli všude pozdě. Byli lepší, nás hodně podržel gólman Kacetl," hodnotil Marosz.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (Mikulík, Rákos), 25. Cienciala (J. Petružálek, Polanský), rozhodující nájezd Martin Růžička - 31. J. Sýkora (S. Treille), 56. Cardwell (Trončinský, Marosz). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4216.

Třinec: Hrubec - D. Musil, M. Doudera, Jank, Linhart, Adámek, Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Cienciala, Mikulík, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Panna - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Václav Varaďa (Třinec): "Těší mě výsledek, kluci zápas odpracovali. V některých fázích jsme byli lepším týmem a je škoda, že jsme nepřidali více branek. Hostující brankář chytal parádní utkání a udržel Dynamo ve hře. V závěru třetí třetiny jsme se dostali do problémů s vyloučeními a Pardubice potvrdily, že mají v poslední době přesilové hry velice dobré a že si odváží body z různých kluzišť. Pro nás to jsou zasloužené dva body, i když víme, že jsme mohli mít tři. Ale to je sport, v nájezdech nám to letos několikrát nevyšlo a jsem rád, že v nich dali tu extra branku. Hodně nás podržel i Šimon Hrubec."

Miloš Holaň (Pardubice): "Chci hráčům poděkovat za výkon, jaký předvedli. Uhráli velice cenný bod na horké půdě, odkud se body nevozí jen tak. Utkání se pro nás nevyvíjelo vůbec dobře, prohrávali jsme 0:2 po velice dobře sehraných přesilových hrách Třince, ze kterých jsme se mohli něco přiučit. Za stavu 0:2 jsme trochu změnili systém hry, hráčům to sedlo a výsledkem bylo vyrovnání. Škoda nájezdů. Každý říká, že jsou o štěstí. Možná ano, protože jsme trefili tyč, a kdyby to byl gól, mohli jsme se tvářit jinak."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články