Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jihlava v dramatickém duelu zaskočila Vítkovice a veze si důležité tři body

Po třech vítězstvích a plnohodnotných bodových ziscích přišla pro Vítkovice nečekaná rána. Ostravský klub nezvládl duel s předposlední Jihlavou a prohrál doma 3:4. Dukla třikrát v zápase prohrávala, ale v poslední minutě utkání strhl Tomáš Čachotský vítězství na stranu týmu z Vysočiny, který si tak připsal důležité tři body v boji o záchranu.

Radující se hráči Jihlavy
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

Vítkovice začaly aktivněji a už v prvním střídání měl gól na hokejce Květoň, ale z velké šance se prosadit nedokázal. Domácím tak zajistil vedení Kolouch, byť v deváté minutě skóroval víceméně náhodně po nahozeném puku na bránu, který Volden neviděl přes klubko hráčů před sebou.

Jihlava sice venku doposud nedosáhla na tři body, ale stejně jako pro většinu ostatních týmů nebyla pro domácího favorita snadným soustem a organizovaným způsobem hry v defenzivě soupeře do žádné výrazné převahy ani šancí nepouštěla. Krátce před koncem první třetiny dokonce odpověděla Kajínkem, jenž se v 18. minutě trefil v přesilovce ranou od modré čáry.

Vítkovice měly sice mírně navrch, ale jejich šance se rodily v bolestech. Vedení nazpět jim vydřel ve 32. minutě Kurovský, který přelstil Voldena bleskurychlým zasunutím puku zpoza brány. Domácí mohli nalomit Jihlavu v půlminutové přesilovce pět na tři, kterou však nevyužili. A nováček se zásluhou pohotové dorážky Žálčíka znovu v 39. minutě zvedl z kolenou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Jihlava

Gólová naháněná pokračovala podle zaběhnutého scénáře i v úvodu třetí části. Favorit nedokázal hosty setřást, ani když se Baranka ve 42. minutě drze proháčkoval před Voldena a vybídl k třetí trefě Lva, pro kterého šlo o desátý gól sezony.

Ale zase to bylo málo. Jihlava ve 49. minutě díky rychlé kombinaci Kubalíka se Skořepou pronikla do týla vítkovické obrany a opět srovnala  3:3. Přestože se zdálo, že o vítězi vyrovnaného duelu rozhodne prodloužení, opak byl pravdou. Dost nečekaně v čase 59:04 udeřila Jihlava, když Čachotský zblízka tečoval za Bartošáka ránu Stříteského.

HC Vítkovice Ridera - HC Dukla Jihlava 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Kolouch (D. Krenželok, Š. Stránský), 33. Kurovský (Szturc), 42. Lev (Baranka, Tybor) - 18. Kajínek (Stříteský), 39. Žálčík (De la Rose, Anděl), 49. Skořepa (T. Kubalík), 60. Čachotský (Stříteský, Ulrych). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 5633.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Š. Stránský, Kolouch, Szturc - Tomi, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Jihlava: Volden - Suchánek, De la Rose, Ulrych, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, Seman, A. Zeman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Věděli jsme, že nás čeká houževnatý a bojovný soupeř, ale nedokázali jsme se s těmito aspekty soupeři bohužel vyrovnat. Když není přístup od všech hráčů, ale jen od pár jednotlivců, tak se takové zápasy nedají vyhrávat. Měli jsme ještě solidní vstup. Když hosté vyrovnali na 1:1, tak to vypadalo, jako bychom chtěli vyučovat hokej, a to my si nemůžeme dovolit. Bez bojovnosti v osobních soubojích se takové zápasy nedají vyhrávat."
Petr Vlk (Jihlava): "Se třemi body jsme spokojeni. První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, pauza byla na naší hře znát, vázla nám kombinace a soupeř nás přehrával. Naštěstí jsme dostali jen jeden gól. Kluci ale vždy dokázali srovnat a vždy se z toho vyhrabat. Ten čtvrtý gól v závěru byl zhodnocením snahy a poctivého přístupu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články