Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Litvínov rozhodl o vítězství v Olomouci díky raketovému startu

"Chemici" potvrdili na Hané výtečnou formu a z Olomouce si odvezli vítězství 3:1. Litvínov bodoval pošesté v řadě, tentokrát díky rychlému startu do utkání. Už ve třetí minutě se v rozmezí 26 vteřin prosadili obránci Sörvik s Gulou a v 11. minutě přidal třetí branku Jurčík. Litvínov zvítězil v sezoně poprvé venku za plný počet bodů.

Hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Do první šance zápasu se dostali hosté. Nejprve vychytal Konrád Kubáta a po chvíli i Jurčíka. Toho však fauloval Strapáč a Severočeši přesilovku bleskově využili. Již po sedmi sekundách se prosadil ranou od modré norský bek Sörvik. O 26 sekund později již Litvínov vedl 2:0. A opět se prosadil obránce, tentokrát se trefil Gula.

Hanáci se probudili po pěti minutách, Ostřížek trefil boční síť a další situaci, kdy byl sám před Petráskem, prováhal, když bekhendový blafák nesrovnal mezi tyče. V 11. minutě už to bylo 0:3, když se z mezikruží trefil Jurčík. Následně zápas skončil pro brankáře Konráda, jehož nahradil Falter.

"Takhle nemůžeme do utkání vstoupit. Nevím, co se tam stalo, proč jsme začali tak vlažně. Dívali jsme se tam po sobě, co se děje. Přitom jsme chtěli začít dobře a aktivně," kroutil hlavou obránce domácích Martin Vyrůbalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Olomoucká dvojka se poprvé předvedla v 18. minutě, kdy chytila samostatný nájezd Jánského. V posledních vteřinách úvodního dějství ještě Hanáci mohli dát první branku, ale Laše vychytal Petrásek a puk padající do branky zahodil rukavicí Sörvik.

Olomoučtí trenéři stáhli hru od druhé třetiny na tři formace, sedět zůstali Jergl, Holec a Sundher. Nově sestavená formace Skladaný, Herman, Burian si vytvořila možnosti, dorážky před Petráskem však gólem neskončily. Stejně jako následující přesilovka. Olomouc zabrala, Laš trefil tyčku a Knotka vychytal v obrovské šanci Petrásek.

Tlak domácích byl v polovině utkání drtivý, první pětka si vynutila faul Pilaře a domácí tak hráli opět v početní převaze. Až v jejím závěru ale ohrozil Petráska neúspěšně Eberle. Další tutovku Hanáků zahodil Skladaný, dorážku neprotlačil do branky ani Ondrušek. Hosté zahrozili v přesilovce, Falter si poradil s dělovkou Pilaře i tečí Ihnacaka.

I v poslední třetině Hanáci "bušili" do Petráska, neprosadili se však Eberle ani Ondrušek. Ve 47. minutě trefil horní tyč obránce domácích Staněk. Kohouti našli recept na skvělého Petráska, který si nakonec připsal 41 úspěšných zákroků, až minutu před koncem, kdy se trefil Strapáč. Na větší drama už ale bylo pozdě.

"Od druhé části byli domácí aktivnější, my jsme tam měli jen jeden nájezd. Pak už jsme se jen bránili. Naštěstí jsme tlak domácích přestáli a inkasovali až v závěru," oddechl si kouč Litvínova Radim Rulík.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 59. Strapáč - 3. Sörvik (Kubát, V. Hübl), 3. Gula (L. Doudera, Ihnacak), 11. Jurčík (Kubát, Šimeček). Rozhodčí: Hribik, Horák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 4431.

Olomouc: Konrád (11. Falter) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, Mráz - Jergl, Herman, Holec, od 41. navíc R. Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Jan Tomajko (Olomouc): "Prvních deset minut jsme zaspali, pak jsme se snažili, ale za stavu 0:3 se smůla lepí na hokejky. Musíme hrát 60 minut, úvod nás stál dnes celé utkání. Nedá se nic dělat. Bohužel jsme šance neproměnili, trefili jsme tyčky. Litvínov byl výborný v soubojích, šel si za tím."

Radim Rulík (Litvínov): "Povedla se nám první třetina, ve které jsme dali i branky. Od druhé části byli domácí aktivnější, my jsme tam měli jen jeden nájezd, pak už jsme se jen bránili. Naštěstí jsme tlak domácích přestáli a inkasovali až v závěru."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články