Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec v čele s Rybárem vymazal Oceláře, vítězný gól zařídil Jarůšek

Po dvou porážkách Hradec Králové znovu zabral, tentokrát na horké třinecké půdě 3:0 a přiblížil se Ocelářům v tabulce na rozdíl dvou bodů. O výhře Východočechů rozhodl útočník Jarůšek, druhou branku přidal Koukal a skóre uzavřel Červený. Brankář Patrik Rybár pochytal všech 23 střeleckých pokusů Ocelářů a z jedenácti zápasů má už čtyři čistá konta. Třinec tak prohrál s Hradcem také podruhé v sezoně.

Hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Nula je cenná, je to dobrá vizitka naší obrany, protože Třinec má výborné mužstvo," uvedl Rybár. "Měli jsme trošku horší vstup do první třetiny, to jsme byli ještě v autobuse. Od druhé jsme začali dominovat na ledě a byli jsme lepší. Odměnou jsou tři body," zhodnotil slovenský gólman zápas, ve kterém si připsal 23 zákroků.

Úvodní třetina skončila bez gólů, nicméně Oceláři měli více šancí, aby otevřeli skóre. Po Irglově pokusu zazvonila branková konstrukce, poté se Svačina i Hrňa ocitli sami před Rybárem, ale na hostujícího gólmana nevyzráli. Třinec promarnil i 62 sekund výhody pěti proti třem, na jejímž konci nechal velmi aktivní Dravecký vyniknout Rybára.

Do největší šance hostů se po pěkné kombinaci hostů dostal Jarůšek, ale trefil tyč. Oceláři naložili i v prostřední části mizerně s čtyřminutovou přesilovou hrou, která postrádala nápad i střelbu. Jejich zmar podtrhl kanonýr Růžička, který spoluhráče vyhnal dvakrát nepřesnou přihrávkou z útočného pásma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

"Málo jsme stříleli, ale na druhou stranu je to o tom, co vám soupeř dovolí. Nejde to jen bezhlavě tam prát, člověk si musí tu šanci připravit. Ale když jsme si to měli nalít, nevyšlo nám to. Dávali jsme si takové puky nepuky, dokonce jsme se sami honili, když jsme se vyhodili z pásma," řekl třinecký obránce Vladimír Roth, podle kterého se zápas zlomil v přesilovkách.

"Měli jsme i minutu pět na tři a to se musí využívat. Ale my, co jsme byli na ledě, jsme to sehráli špatně. Paradoxně nám to i trochu uškodilo a vzalo vítr z plachet. Když vám tam takto nic nespadne a máte těch přesilovek hodně, tak už to je trochu frustrující," přiznal Roth.

Naopak Hradec Králové potrestal hned první faul domácích. Strmeň ránu Kukumberga sice ztlumil lapačkou, ale odražený puk doklepl Jarůšek. Hradečtí skórovali po 104 minutách. V další přesilové hře Hradce hostů zastavil obětavým zákrokem Musil nebezpečnou střelu Kukumberga.

Východočeši zodpovědně drželi správné pozice a nepouštěli domácí dlouho ani do šancí. Přitom nespoléhali jen na brejky, měli fáze, ve kterých uzamkli soupeře. Domácí ožili až v polovině třetí třetiny, se střelami Rotha i Marcinka si Rybár poradil. Další nápor Ocelářů otupil Koukal, který se parádně trefil z pravého kruhu pod horní tyč.

V závěru narůstaly šance na straně hostů. Strmeň nejdříve vychytal Bednáře i Jarůška, ale v předposlední minutě ho ze sólového úniku překonal Červený. Mountfield se tak po dvou porážkách radoval z výhry.

"Obětavostí se nám podařilo eliminovat jejich přesilovkové formace a bylo to i tím, že jsme lépe četli hru. Věděli jsme, že hodně kombinují, jsou tam hodně dobří hráči, kteří ještě hledají jiné a dávají do prázdné. Tak jsme vyčkávali a byli rádi, že se povedlo ubránit, protože jsme věděli, že Třinec má výborné přesilovky. Za stavu 1:0 se hraje lépe. Čekali jsme na chyby, které přišly, a dali jsme ještě dva góly," uzavřel Rybár.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Jarůšek (Kukumberg, Graňák), 53. Koukal (Červený), 59. Červený. Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4025.

Třinec: Strmeň - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - M. Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cienciala, Rákos - Hrňa, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Vopelka - Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Jarůšek, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Marek Zadina (Třinec): "Měli jsme v první třetině dát z našich šancí dva góly, byli bychom na koni a myslím si, že bychom pak zápas zvládli. Ještě ve druhé třetině jsme měli další čtyři minuty pět na čtyři, nedali jsme, puky nám odskakovaly. Klukům nemůžu upřít snahu, museli se furt přes jejich obranu tlačit dopředu. Ale na to jsme v Třinci zvyklí, že k nám soupeři jezdí bránit. Rozhodly přesilovky."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Musím hráčům poděkovat za výborný týmový výkon. V první třetině jsme přečkali oslabení ve čtyřech, i jedno dlouhé ve třech. Hodně nás podržel Patrik Rybár, také kluci před ním dost střel zblokovali. Pro vývoj utkání bylo důležité, že jsme domácí nepustili do vedení. Ve druhé třetině jsme využili naší první přesilovku, která podpořila naši aktivitu. Věděli jsme, že ve třetí se domácí budou muset hodně tlačit dopředu, forčekovat a dokázali jsme to využít."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články