Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice si proti Litvínovu zastřílely a vyprovodily ho sedmi góly

Trápení Litvínova nebere konce a změna nenastala ani v Ostravě. Domácí Vítkovice rozhodly o vysokém vítězství už do poloviny utkání, když náskok 3:0 z první třetiny navýšily až na 5:1. Ostravané nakonec rozstříleli Litvínov 7:3, dvě branky si připsal Tybor i Kolouch, druhý jmenovaný navíc přidal asistenci. Chemici museli strávit devátou prohru v řadě, Vítkovice naopak přerušily sérii pěti porážek.

Radoslav Tybor a Karol Sloboda z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Litvínovský útočník Lukeš si po minulé prohře stěžoval, že za špatnými výsledky stojí nepovedené první třetiny a střelecké trápení. A v Ostravě nevybočili z trendu. Vítkovičtí potrestali už v páté minutě chybu hostů v rozehrávce a Lev si poradil s gólmanem Kantorem bekhendovým blafákem. V polovině úvodní části Kolouch zvýšil tečí Slobodovy střely a třetí gól přidal Tybor z dorážky v přesilové hře pět na tři. A to ještě zahodil Olesz sólový únik.

"Říkáme si, že začneme líp a zase jsme zaspali. Nejely nám nohy, všude jsme byli pozdě. Začneme hrát až je to 3:0 a to je pozdě. A takhle to máme každý zápas," řekl hostující bek Gula. "Máme chvilky, kdy je naše hra výborná a kdy máme alespoň tlak. Ale pak máme pasáž, kdy vypustíme a nejsme nikde," podotkl.

V kabině Litvínova zřejmě létaly o přestávce hromy a blesky, protože na led nastoupilo ve druhé třetině jiné mužstvo. Gula ale trefil tyč, v další šanci selhal Hanzl, který následně zbytečným faulem daroval domácím přesilovku. S jejím vypršením se za obranu hostů dostal Tybor, vystihl záměr Kantora, který mu chtěl holí vypíchnout puk, a přehodil ležícího gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

Litvínov se nevzdával, a i když v další šanci neuspěl Gula, tak jejich tlak nakonec korunoval ve snížení Doležal. Vzápětí vyhnal Hudeček nenápadnou ale krásnou střelou, která skončila v síti, Kantora na střídačku. Hosté po pěkné kombinaci v přesilovce snížili trefou Lukeše, ale Vítkovicím vrátil čtyřbrankový náskok Kolouch.

"Důležitá byla hlavně branka na 5:1. Akorát mě mrzí, že jsme při vedení 3:0 chtěli soupeře vyučovat," řekl domácí trenér Jakub Petr. "Možná také výsledek úplně neodpovídá výkonům obou týmů. Dolík (Dolejš) nám výborně zachytal, byl to jeho první zápas od začátku a chopil se toho parádně," doplnil Kolouch.

Šest branek dali Ostravští v součtu předchozích pěti utkání, teď jim na stejný počet stačily necelé dvě třetiny. Domácí v první polovině závěrečné části kontrolovali vedení a drželi hru co nejdále od své branky. Prosadili se ale paradoxně až při přesilové hře Litvínova, ve které sehrála skvěle přečíslení domácí dvojice LevDej, která rozjásala domácí fanoušky posedmé. Poslední slovo měli hosté, po jejichž hezké souhře uzavřel gólové hody Hanzl.

"S vedením se hraje lépe a prostě nám to tam napadalo. Nemůžeme se tím ale uspokojit. Ve hře je pořád na čem pracovat," uvedl Dej, který vyzdvihl hlavně skvělý začátek. "Potřebovali jsme do zápasu dobře nastoupit, protože jak nám, tak Litvínovu se v poslední době nedařilo bodovat. Připravovali jsme se na to tak, že to bude boj, taková vojna. Myslím, že jsme od začátku lépe bruslili, hráli aktivně, dostávali se do šancí a tentokrát je taky proměňovali," uzavřel.

HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 7:3 (3:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Lev (Dej). 10. Kolouch (Sloboda, Klok), 19. Tybor (Olesz, O. Roman), 27. Tybor (O. Roman, Trška), 31. Hudeček (Kolouch, Kurovský), 37. Kolouch, 55. Dej (Lev) - 29. J. Doležal (Kubát), 35. F. Lukeš (Kubát, M. Hanzl), 59. M. Hanzl (Baránek, F. Lukeš) Rozhodčí: Lacina, Šír - Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4812.

Vítkovice: Dolejš - Hrbas, Baranka, Klok, Sloboda, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Litvínov: Kantor (31. Petrásek) - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, Z. Sklenička, Baránek, od 41. Dietz - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Matoušek, Gerhát, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - M. Hořava, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Jakub Petr (Vítkovice): "Když minulou tiskovou konferenci řekl můj kolega Pavel Trnka, že výkon proti Olomouci byl dobrý a výsledek krutý, plně s tím souhlasím a stojím si za tím. I když teď po Litvínově máme tři body a dali jsme sedm branek, nebyl to tak dobrý výkon. Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli. Dařilo se nám střelecky. Důležitá byla hlavně branka na 4:1. Akorát mě mrzí, že jsme při vedení 3:0 chtěli soupeře vyučovat."

Darek Stránský (Litvínov): "Do Ostravy jsme jeli se záměrem navázat na povedenou třetí třetinu na Spartě. Záměr ale evidentně nevyšel, po první třetině jsme prohrávali 0:3. Co k tomu říct? Myslím, že není co dodat. Ve zbytku utkání tam byla z naší strany spousta chyb a mnoho špatných rozhodnutí ve hře. Proto takový výsledek. Nesmírně si vážím nemalého množství fanoušků, kteří nás i za příšerného stavu povzbuzovali. Musím se jim omluvit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články