Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

'Káša' je momentálně nejlepší v lize, pochválil brankáře Zlína střelec Honejsek

Vstřelil 2 góly a výraznou měrou přispěl k prvnímu domácímu vítězství Zlína nad Spartou po téměř dvou letech. Útočník moravského celku Antonín Honejsek se jako hrdina nicméně necítil a hlavní poklonu složil brankáři - Libor Kašík totiž střelce Pražanů mnohokrát zastavil, což neuniklo pozornosti jak fanoušků, tak hráčů.   

Antonín Honejsek se raduje z gólu proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Berani dali skalpem favorizovaného mužstva z hlavního města zapomenout na páteční porážku v Mladé Boleslavi. Zaznamenali páté vítězství z posledních šesti zápasů a poskočili v tabulce, kde momentálně okupují sedmé místo. 

"Změnili jsme styl hry. Hrajeme teď agresivněji," popsal důvod zlepšení Honejsek. "Je to parádní. Jsme na dobré, ale ještě velmi daleké cestě," dodal. 

První třetinu byli nicméně výrazně lepším týmem hosté. "V úvodu jsme chtěli až moc útočit a zapomínali jsme bránit. Kašík naštěstí soupeře vychytal. V tom byl hlavní rozdíl, v gólmanech. 'Káša' je momentálně bez nějakých pochyb nejlepší v lize. Má na našich výkonech největší podíl," domnívá se šestadvacetiletý forvard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Sparta Praha

Honejsek přispěl k vítězství nejprve prvním gólem po parádní souhře a účet duelu také uzavřel, když zužitkoval perfektní pas Rihardse Bukartse. "Střídalo se a soupeři na mě zapomněli. Puk měl mladý 'Buky', má parádní žabku, tak jsem si najel a dostal jsem ji. Vyšlo mi, že to nebyl ofsajd a gólman nechal mezírku mezi nohama," pochvaloval si.

Rodák z Prostějova zároveň neopomněl zdůraznit, jak důležitým momentem bylo vyrovnání v závěru druhé třetiny. "Měli jsme štěstí, že jsme srovnali pět sekund před koncem. Ve třetí části jsme už měli jasně navrch, dali jsme gól v oslabení a pak přidali ještě jeden v přesilovce," uvedl Honejsek, který mohl při troše štěstí slavit i hattrick.

"V power play soupeře jsme až moc vymýšleli, Roberts Bukarts mi furt dával puk. Ještě klika, že jsme nedostali branku. To bychom asi dostali vynadáno," zakončil s úsměvem Honejsek. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články