Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rybár vynuloval Vítkovice, Hradec získal všechny body

Vynikající výkon Patrika Rybára se stal alfou a omegou utkání Hradec Králové - Vítkovice. Slovenský brankář zaznamenal 25 úspěšných zákroků, Bedřich Köhler byl u obou gólů. Domácí tým zvítězil 2:0, čímž prodloužil sérii úspěchů před vlastními příznivci. Hosté naopak počtvrté za sebou prohráli a neskórovali už téměř 155 minut. 

Hokejisté Hradce Králové slaví gól proti Vítkovicím
zdroj: twitter.com/Mountfield HK

Domácí začali zápas aktivně. Bylo na nich patrné, že poslední dvě utkání vyhráli a poskočili do horní poloviny tabulky. Navíc jim do vedení pomohla přesilovka. Tu už v páté minutě velmi dobře vyřešil obránce Gregorc, který perfektní nahrávkou našel střelce Köhlera. Jeho první teč sice gólman Bartošák zastavil, ale na dorážku už neměl šanci zareagovat.

Vítkovičtí se během první části dostali zpět do hry ve dvou početních výhodách, jež následovaly těsně po sobě. Vyrovnat se jim nicméně nepodařilo, protože spálili dvě velké šance. Nejprve nedokázal prudkou přihrávku ze strany zužitkovat před prázdnou bránou stojící Roman. Poté se do jasné pozice dostal útočník Tybor, ale pálil vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Vítkovice

Ve druhém dějství byli jasně lepší Královéhradečtí. Duel se vlastně změnil v souboj domácích střelců s brankářem Bartošákem. Vítkovická opora odolala několika vyloženým příležitostem. Neprosadil se šikula Červený, bijec Jarůšek ani Látal, který projel při hře čtyř proti čtyřem celé kluziště. Gólman hostí odolával až do 40. minuty, kdy nedosíhl na Dragounovu dorážku.

Ve třetí části si Mountfield hlídal vedení, i dál byl ale nebezpečnější než soupeř. Zkušený Koukal však v 50. minutě po skvělé Bednářově přihrávce Bartošáka nepřekonal. Vítkovice byly nepřesné, nebo s naprosto stoickým klidem řešil jejich akce gólman Rybár, jenž famózně zasáhl například proti kapitánu Oleszovi. I proto Hradec koncovku v klidu zvládl.

11. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Köhler (Gregorc, Džerinš), 40. Dragoun (Köhler, Vydarený). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Kis, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4799.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Džerinš, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Puzič, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Měli jsme do něj kvalitní vstup, který jsme přetavili v první gól. Pak nás zastavila dvě vyloučení, ale ubránili jsme se. Navíc nás při oslabeních podržel Patrik Rybár. Ve druhé třetině měli lepší vstup hosté, ale my jsme to přečkali a měli jsme šance. Důležitý byl také gól do šatny. Třetí třetinu jsme si už pohlídali. Vyzdvihl bych oba brankáře a také výkon soupeře, který předvedl kvalitní celoplošný hokej."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas se vyvíjel, jak jsme předpokládali. Věděli jsme o ofenzivní síle domácího týmu. Oni se dostávají do pohody, což je vidět na každém střídání. My jsme ale po zápase v Brně lépe zorganizovali defenzivu. Práce v ní byla velice dobrá, jenže to nestačí. Za posledních devět třetin jsme dali jeden jediný gól. V Hradci jsme měli čtyři gólovky, které musíme dát. To nás trápí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články