Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa roznesla Bílé Tygry 7:2, Erat zazářil čtyřmi body

Bílí Tygři sice vedli na ledě Komety od 26. minuty 2:1 po brankách Bakoše a Ordoše, ale Brňané do druhé přestávky duel otočili a na začátku poslední části hry zasadili Liberci rozhodující údery. Nakonec Jihomoravané nasázeli do liberecké sítě další čtyři branky a ovládli reprízu finále v poměru 7:2. Erat se blýskl čtyřmi body, Zaťovič nasbíral tři body a dvakrát se trefil Haščák.

Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Hráli jsme výborně, navázali jsme na náš kvalitní výkon proti Vítkovicím. Do třetí třetiny jsme se tahali o výsledek. Liberec hrál také výborný hokej. Rozhodla až pětiminutovka, kdy tam všechno napadalo," řekl po utkání útočník Komety Tomáš Vincour.

Liberec se snažil v úvodních minutách o aktivní útočnou hru. Jednodušeji přecházel střední pásmo, z převahy ale nic nevytěžil. Akce končily buď nepřesnou koncovkou, nebo si s nimi poradil brankář Čiliak. Kometa se dostávala do tempa pomaleji, v úvodu utkání zápolila s rychlým založením útoku. Postupně ale srovnala krok a v závěru úvodní třetiny po Zaťovičově přihrávce se před brankáře Willa dostal Erat, který otevřel skóre zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Na inkasovaný gól zareagovali Bílí Tygři v úvodu druhé třetiny, kdy v rozmezí pěti minut otočili skóre. Nejdříve ve 21. minutě při přesilovce pouhou vteřinu před návratem vyloučeného Tomáše Svobody vyrovnal Bakoš a druhý gól Liberce přidal Ordoš. Hokej dostal parametry finálového duelu z loňské sezony. Kometa přidala na obrátkách, soupeře dostala pod tlak. Krejčík při přesilovce tvrdou střelou od modré čáry orazítkoval tyčku.

Při další početní výhodě rozehráli Brňané nacvičený signál a po Eratově přihrávce vyrovnal tvrdou střelou do horního růžku Vincour. V závěru druhého dějství při vlastním oslabení vybojoval Erat u modré čáry v obranném pásmu kotouč a po jeho přesné přihrávce Zaťovič po sólovém útoku vstřelil třetí gól Brna.

Kometa o svém vítězství definitivně rozhodla v úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy v rozmezí tři minut přidala další tři góly. Z toho dva dala v přesilovkách. Nejdříve se prosadil Krejčík a pak dvakrát Haščák. Bílí Tygři zcela vypadli z tempa a zápas se rozmělnil do několika šarvátek.

Ty vyvrcholily bitkou mezi Haščákem a Vantuchem. "Příště si musím lépe vybírat soupeře na souboj. Vantuch byl o hlavu větší, bylo to těžké. Třetí třetina byla zajímavá, začalo nám to tam padat," řekl brněnský útočník Haščák. Výsledek v 52. minutě pečetil sedmým gólem Komety Vojtěch Němec.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:0, 2:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 18. M. Erat (Zaťovič), 36. Vincour (M. Erat, Krejčík), 38. Zaťovič (M. Erat), 42. Krejčík (Zaťovič, M. Erat), 43. Haščák (Štencel, J. Hruška), 45. Haščák (T. Svoboda), 52. V. Němec (Haščák) - 21. Bakoš (Bulíř, Ševc), 26. Ordoš (Plutnar, Vantuch). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Komárek, D. Jelínek. Vyloučení:9:10, navíc Haščák - Lakatoš, Vantuch všichni 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7485.

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Liberec: Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - Jeník, D. Špaček, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Petr Haken (Brno): "Pro nás to byl těžký začátek zápasu. Konec první třetiny ale vyvrcholil naší krásnou brankou. Věřili jsme, že druhá třetina začne tak, jak skončila první. Dva inkasované góly byly ovlivněny našimi chybami. Špatně jsme sehráli závěr oslabení. Při druhé brance jsme nestačili dostřídat. Liberec ale tolik dalších brankových šancí v této části neměl. O výsledku rozhodl konec druhé třetiny, kdy se nám podařilo otočit výsledek. V poslední části jsme už byli na ledě jen my. Kontrolovali jsme utkání a výkon byl z naší strany výborný."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme nevstoupili špatně. Věděli jsme v jaké pohodě Kometa hraje. Chtěli jsme být aktivní, vytvořit si šance a konečně jít do vedení v zápase venku. I když byla první třetina vyrovnaná, tak se nám to nepovedlo. Ve druhé třetině jsme do 35. minuty byli o chlup lepší, měli spoustu šancí, dali dvě branky. V nepovedeném závěru jsme se ale zbytečnými fauly dostali do oslabení. Kometa v přesilovce vyrovnala a dokonce v naší početní výhodě šla do vedení. Tento závěr druhé třetiny rozhodl o utkání. Ovlivnilo to i náš špatný vstup do třetí části. V ní nás Kometa učila v efektivitě zakončení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články