Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Defenzivní bitvu mezi Zlínem a Hradcem Králové rozsoudil v nájezdech Roberts Bukarts

Na branky chudý zápas rozhodl ve prospěch Zlína domácí střelec Roberts Bukarts, který se jako jediný z deseti střelců při nájezdech nemýlil a přisoudil druhý bod "ševcům" za vítězství 2:1. V základní hrací době se totiž prosadili pouze zlínský Matějíček a hradecký Červený, v nájezdech pak předčil Kašík v brankářském duelu hostujícího Rybára. Zlín natáhl vítěznou sérii na tři zápasy, Východočeši prohráli podruhé v řadě a uzavírají první desítku pořadí.

Utkání Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V minulém domácím utkání Zlín hostil Litvínov, který na jeho ledě prohrál patnáctkrát v řadě. Tentokrát do Baťova města přijel soupeř statisticky podobný, Hradec Králové ve Zlíně vyhrál naposledy v březnu roku 2014, od té doby zde prohrál sedmkrát za sebou.

Diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky ovšem nesledovali první třetinu nikterak atraktivní hokej. Východočeši ji sice vyhráli drtivě na střely mezi tyče 17:4, ale šance k vidění takřka nebyly. Za pozornost stála až situace v 19. minutě, kdy Koukal docílil gólu, ještě předtím ale Cingel nedovoleně srazil Kašíka, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

To úvod prostředního dějství byl akční až moc. Nejprve po osmadvaceti vteřinách poslal Hradec do vedení Rudolf Červený, který ukázkově uklidil puk pod horní tyč. Uběhla minuta a domácím se naskytla možnost přesilové hry. A tu Berani využili: Honejsek předložil puk na modrou čáru Matějíčkovi, jehož dělovka bez přípravy se zastavila až v síti.

Od té doby měli Zlínští značnou převahu. Veselého pokus zastavila horní tyčka, ostrými pálil i Illo. Závěr třetiny patřil také Beranům, jejich dvouminutový útočný zámek ale Freibergs gólem nezakončil.

I na startu třetí části mohli jít domácí do vedení, jenže Šťastný sám před Rybárem neuspěl. Následně si Zlínští zahráli dvě přesilovky, ani v jedné ale vedení na svou stranu strhnout nedokázali. A nepovedlo se to na druhé straně ani Koukalovi, jehož pokus byl z kategorie velmi slibných.

Když Horák pět minut před třetí sirénou vyhodil puk mimo mantinely, bylo se Zlínem zle. Oslabení však Berani zvládli a nerozhodný stav uhájili až do prodloužení. I v něm šli domácí zbytečně do početní nevýhody, ale dokázali ji ustát a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch jako jediný ve čtvrté sérii uspěl Roberts Bukarts. Hradec tak ve Zlíně prohrál poosmé v řadě.

Třiačtyřiceti zásahy se na výhře Moravanů podílel brankář Libor Kašík. "Je pro nás velmi důležité, že se odlepujeme ode dna. Všichni moc dobře víme, že minulé sezony nebyly dobré, navíc odešlo dost opor. Je to teď na nás a musíme se s tím poprat. Jsme rádi za každý bod, dva proti Hradci jsou pro nás naprosto bezvadné," pochvaloval si Kašík.

Z pěti nájezdů ani jednou neinkasoval, i když pokus Jaroslava Bednáře mu proskočil mezi nohama na tyčku. "Jedině bojovnost nás dostane nahoru. A když bojujete, máte i štěstí. Věděl jsem, že 'Bedýnka' vystřelí, ale čekal jsem to nahoru. Oproti začátku sezony se k nám přiklonilo i štěstíčko," popsal zlínský gólman.

Aukro Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Matějíček (Honejsek, Freibergs), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts - 21. Červený (Vopelka, P. Koukal). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3813.

Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Valenta, T. Horák - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Rihards Bukarts, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Vopelka, P. Koukal, Červený - J. Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jarůšek, Zigo, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek, T. Martinec.

Robert Svoboda (Zlín): "První třetina byla z naší strany nervózní. Ve druhé části to začalo být zajímavější, mohli jsme využít ještě přesilovky, ale povedla se nám proměnit jenom jedna. Byl to bojovný zápas a pro nás jsou dva body velmi cenné."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale nedali jsme gól. Ve druhé třetině byli aktivnější domácí, byl to bojovný zápas. Myslím si, že bod pro oba týmy po 60 minutách byl spravedlivý. Na obou stranách byli parádní gólmani, jenom nás trochu mrzí, že jsme v prodloužení neproměnili přesilovku."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články