Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nahodil: Měli jsme na Chomutov od začátku vletět, to se nepodařilo

Útočník hokejistů Komety Brno Lukáš Nahodil nebyl spokojen s bodem, který zůstal Brňanům po nevydařených nájezdech s lídrem tabulky Chomutovem. Obhájce extraligového titulu v úvodu sezony na domácím ledě výsledkově tápe. Navzdory výborné kulise získal z dosavadních třech zápasů pouze tři body.

Lukáš Nahodil v souboji s Ralfsem Freibergsem
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"Bod je málo. Spíše se dá říci, že jsme ztratili dva body. Měli jsme na soupeře od začátku vletět a dát rychle dva, tři góly. A byl by klid. Nepodařilo se a potom to dopadlo takto," smutnil Nahodil. Příčiny současných nevýrazných výsledků ale nedokáže přesně analyzovat.

"Do zápasů nenastupujeme tak, jak bychom chtěli. Nevím, čím se to dá vysvětlit. Asi se musíme chytnout za nos a začít hrabat od prvního střídání. Jinak to ke zlepšení nepovede," myslí si útočník Komety. Brňané se přitom snažili hrát aktivně, chomutovského brankáře Jána Laca často zaměstnávali. Ale kromě dvou dorážek Alexandra Malleta a Martina Zaťoviče na něj nenašli způsob, jak jej překonat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno–Chomutov

"Dneska jsme měli třicet střel, což je docela dobré. Samozřejmě může být vždycky střelby více. Bohužel se žádná z nich neujala," mrzelo Nahodila. Trenéři Komety ve snaze oživit hru nezvykle často míchali útočnými trojicemi. "Zmatek v tom nemáme, tak se to dělá. Útočník si musí zvyknout hrát se všemi. To mi nevadilo," řekl Nahodil, který jako možnou příčinu domácích nezdarů označil i taktiku soupeřů, kteří hodně myslí v Brně na defenzívní stránku hry.

"Venku proti nám všechny týmy hrají aktivněji. Doma musíme dobývat obranu protivníka. Ve Zlíně jsme spoléhali na defenzívu, hráli koncentrovaně a čekali na soupeře. První třetinu jsme slušně odbránili. Potom góly přišly. Byli jsme trpěliví. Dnes jsme to tak nezahráli. A neuspěli," konstatoval Nahodil.

Přitom Chomutov svou taktikou Kometu nezaskočil. "Věděli jsme, že tak budou hrát. Stejně se prezentují už několik let. Nepřekvapili nás ničím. Mají výbornou první lajnu. Ti ostatní hrají, co jim trenér řekne. Nám se nepodařilo přes ně prosadit. Vedou extraligu. Ale nevím, jestli je to nejlepší soupeř, který proti nám hrál," poznamenal Nahodil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články