Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chomutov zvítězil i počtvrté, Jihlavu ale přetlačil až v prodloužení

Čtvrtý zápas, čtvrté vítězství a udržení první příčky pořadí. Taková je bilance Chomutova po dalším utkání, ve kterém Piráti udolali Jihlavu 4:3 v prodloužení. Dukla přitom vedla ještě tři minuty před koncem, ale v závěru srovnal z trestného střílení Růžička a v nastavení se trefil Sklenář. Jihlavští tak museli přijmout třetí prohru v řadě.

Radost hokejistů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Piráti si vstup do utkání zkomplikovali rychlým vyloučením, při kterém Jihlava marně dobývala chomutovské pásmo. O chvíli později unikal Sklenář, jenž byl faulován, a tak si přesilovku zahráli také domácí. O větší rozruch před jihlavskou brankou se postaral až v šestnácté minutě Poletín, který číhal na dorážku po střele Humla.

V závěru byl Růžička vyloučen na čtyři minuty, což vyrušil jihlavský Kajínek. Ve čtyřech se ani jeden celek neprosadil. "Nemůžu se k tomu moc dlouhosáhle vyjadřovat. Prostě jsme byli hodněkrát vyloučení," uvedl Vladimír Růžička.

Ve čtyřech se ani jeden celek neprosadil. Ve zkrácené výhodě Chomutov hodně střílel, ale žádný pokus za zády brankáře Voldena neskončil. První gól utkání zaznamenal ve 25. minutě domácí Mrázek, jemuž dobře clonil Koblasa. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou Anděla, která skončila na tyčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Jihlava

Dvougólové vedení zajistil Pirátům v polovině duelu povedenou tečí Tomica z mezikruží. Na 1:2 z pohledu Jihlavy upravil v nabídnuté přesilovce Žálčík, který se trefil mezi Lacovy betony. V samotném závěru natřikrát dorážel Sklenář, ale puk do sítě nedostal.

I do třetího dějství vstoupili Piráti oslabením, které ale bez větších problémů přečkali. Poté byl ale na čtyři minuty vyloučen Sklenář a Dukla toho využila k vyrovnání. Seman nejprve z pravého kruhu nastřelil tyčku a poté Šidlíkův pokus od modré tečoval do sítě Hubáček. V 57. minutě dokonal obrat Seman, jenž doklepl puk za bezmocného Laca. Z vedení se ale Jihlava radovala krátce, o minutu později fauloval Bryhnisveen Růžičku a chomutovský útočník z trestného střílení vyrovnal.

"Mohli jsme si šáhnout na tři body a odvést si je, ale nepovedlo se. Nevím, jak tam proběhlo střídaní, ale Vláďa Růžička nám ujel a hned po našem gólu vyrovnal. Musíme se takových chyb do příštích zápasů vyvarovat," uvedl obránce Dukly Petr Šidlík.

V prodloužení mohl rozhodnout Šidlík, ale volného prostoru nevyužil. Na druhé straně měl před sebou prázdnou bránu Koblasa, ale ani on neuspěl. Duel ukončil až Sklenář, který tečoval pod horní tyč Růžičkovu přihrávku. "Dva body se počítají. Lepší momenty v zápase střídaly horší. Vedli jsme 2:0, oni otočili na 2:3. Jihlava opravdu nehraje špatně," uvedl Vladimír Růžička mladší.

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:3 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. J. Mrázek (Koblasa, Valach), 31. Tomica (Huml, Grman), 58. V. Růžička z trest. střílení, 65. Sklenář (V. Růžička ml., J. Mrázek) - 32. Žálčík (D. Kájínek), 52. R. Hubáček (Šidlík, Čachotský), 57. F. Seman (Čachotský). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:2. Diváci: 4358.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Rašner, Valach, J. Mrázek, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Sklenář, V. Růžička ml., Koblasa - Chlouba, Skokan, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Jihlava: Volder - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, D. Kájínek, Ulrych - Macík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Váňa. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Jan Šťastný (Chomutov): "První třetina byla hodně vyrovnaná, nesmírně těžká, protože jsme přivítali houževnatého, výborného soupeře. Ve druhé třetině se nám povedlo dostat více puků na bránu a vedli jsme 2:0. Je škoda, že když jsme měli v oslabení jasný puk na vlastní modré čáře, tak jsme inkasovali. Hra se trochu otočila. Ve třetí třetině jsme chtěli dát třetí branku a odskočit, ale přišlo dlouhé vyloučení, které jsme odehráli parádně a inkasovali až v samotném závěru. V závěru jsme udělali chybu a začali se trochu bát, ale smekám před mužstvem, které ukázalo charakter a sílu, když jsme těsně před koncem vyrovnali z nájezdu. Z prodloužení bereme druhý bod a jsme nesmírně rádi, že jsme prodloužili sérii. Soupeř se představil ve výborném světle."

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany byla velice dobrá první třetina, ve které jsme měli dobrý pohyb. V prostřední části domácí zvýšili aktivitu a odskočili, tým musím pochválit za vyrovnání i vedení, do kterého jsme se dostali. Po chybě jsme si nechali soupeře odjet a dostali jsme gól z trestného střílení. V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu. Mrzí nás, že místo tří bodů vezeme jeden."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články