Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V nervózním utkání vyválčil Zlín dva body na ledě Vítkovic

Ostrava Berani ze Zlína vytěžili v utkání proti Vítkovicím z minima maximum a po obratu v závěru si z Ostravy odváží výhru 2:1 po prodloužení. Ševci prohrávali po brance domácího Patrika Zdráhala, ale 72 sekund před koncem srovnala lotyšská posila Zlína Ralfs Freibergs a v prodloužení přisoudil hostům bod navíc v přesilové hře David Šťastný. 

Utkání Vítkovice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Svižný a útočný hokej měl skoro vše. Domácí byli v první části iniciativnější a v páté minutě se prokličkoval do velké šance Květoň, ale svými háčky Kašíka neobelstil. Do vedení pomohla domácím jedna z nových posil. Lev v 17. minutě objel bránu a akci pak šťastným obloučkem z velké skrumáže dokončil Zdráhal.

Na první trefu záhy mohla navázat další nová tvář, ale úprk Stránského a jeho ránu pod břevno Kašík vyškrábl. "Je škoda, že jsme neodskočili do dvougólového vedení, protože šancí tam za stavu 1:0 bylo dost. I když Zlín hrál dobře, ten zápas jsme měli vyhrát," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Zlín i kvůli nepříznivému skóre ve druhé části stále více šlapal na plyn a hrnul soupeře před Bartošáka. Vítkovického gólmana však úvod sezony zastihl ve výtečné fazoně. Ševci promarnili dlouhou přesilovku při pětiminutovém vyloučení Szturce, ale v závěru prostřední části rozpoutali mohutnou ofenzívu a jen díky Bartošákovi se při šancích Okála, Sedláčka či Kubiše nezměnil stav.

"Možná tam na začátku sezony byla trochu nervozita. Nešly nám přesilovky, ale to ani soupeři. My jsme se do toho naštěstí dostali aspoň na konci utkání," řekl Šťastný. Nápor Zlína rozbila přestávka a hned po ní mu druhým gólem mohl přitížit Kolouch, ale ze sóla Kašíka nepřekonal a nepřehlednou situaci musel rozseknout až videorozhodčí.

Hosty snad ještě víc vyhodil z tempa zbytečným faulem v útočném pásmu Sedláček, který vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu. "Nebyli jsme tak důrazní před jejich bránou. Jejich gólman ale zachytal výborně," řekl vítkovický brankář Patrik Bartošák.

I proto, že nájezd Lva se Zdráhalem zastavil Kašík, Vítkovice výhodu nevyužily a v závěru tak znovu pustily do hry soupeře. Rihards Bukarts ale v 52. minutě Bartošáka zblízka neprostřelil. Čas hostů přišel v úplném závěru. Freibergs 72 vteřin před koncem normální hrací doby dělovkou od modré čáry při power play vyrovnal a otřesené domácí dorazil v prodloužení Šťastný, který v přesilovce zblízka usměrnil za Bartošáka ránu Matějíčka.

"Nebyla to chtěná teč, prostě mě to trefilo do hokejky. Ale bylo to dobře sehráno a jsme rádi, že jsme za ten odmakaný zápas nakonec sebrali dva body," řekl Šťastný. "Jsem hodně naštvaný, protože ten zápas jsme měli vyhrát a získat tři body. Bohužel máme jeden bod a nejsme tam, kde jsme měli být," řekl Bartošák.

HC Vítkovice Ridera - Aukro Berani Zlín 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. P. Zdráhal (Lev, Hrbas) - 59. Freibergs (Roberts Bukarts, Kubiš), 62. D. Šťastný (Matějíček, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Szturc - P. Sedláček oba 5 min, a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6371.

Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Hrbas, Sloboda, lok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Dej, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Zlín: Kašík - Nosek, Řezníček, Freibergs, Matějíček, Žižka, Ferenc, O. Horák - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Okál, Popelka, Kubiš - Roberts Bukarts, D. Šťastný, Rihards Bukarts - Fryšara, Kratochvíl, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Jakub Petr (Vítkovice): "Byla znát trochu nervozita na obou stranách. I přesto v první třetině jsme po vyrovnaném průběhu šli do vedení. Stěžejní pak bylo vyloučení Szturce do konce utkání, od 29. minuty do konce druhé třetiny nám navíc vypadl pukem nastřelený Patrik Zdráhal. Museli jsme tak dělat změny. Oslabeními se nám hra zkomplikovala. Dohromady můžu být spokojený jen s jednou třetinou a to je málo. Ano, Zlín byl agresivní a hrál dobře, přesto jsme měli dovést zápas do vítězného konce. Při vedení 1:0 jsme měli dva samostatné nájezdy, dvakrát jeli dva na jednoho. Měli jsme to proměnit a nemuseli bránit do posledních minut."

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás spokojenost, že jsme tady bodovali. Zvládli jsme vstup do utkání, které mohly změnit pětiminutové přesilovky na obou stranách. Nestalo se. My se v té naší sami vlastní nedisciplinovaností o dvě minuty okradli. Ve druhé třetině jsme se dostali do spousty příležitostí, kdy jsme mohli srovnat, to se nám ale podařilo až na konci při power play. V prodloužení pak přišel náš gól v přesilovce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články