Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukal: Přesunu do Hradce nelituji, tým má na titul

Hradec Králové - Petr Koukal získal tři extraligové tituly s Pardubicemi, nyní se ale bude o další triumf snažit v týmu regionálního rivala. Bývalý kapitán Dynama posílil Hradec Králové a po pětiletém působení v KHL se tak vrátil do české extraligy. S Mountfieldem pomýšlí na vylepšení historického bronzu z poslední sezony.

Petr Koukal
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Do Hradce Králové jej přilákal i boj o nejvyšší příčky, zatímco Pardubice při Koukalově rozhodování neměly jistou záchranu v extralize. "Náš tým je velmi silný. Tým je skládaný tak, aby měl úspěch. Myslím, že na něj má. Minule byl Hradec třetí a teď chce výš. To znamená finále. Jenže nikdo přece nechce finále prohrát," řekl pětatřicetiletý Koukal.

Mistr světa z roku 2010 a účastník pěti šampionátů odešel v roce 2012 z Pardubic do Nižněkamsku, pak hrál i za Jokerit Helsinky a Jekatěrinburg. Rodák ze Žďáru nad Sázavou, který přišel do Pardubic už v juniorce v roce 1999, řadu fandů Dynama svým přestupem do týmu rivala rozezlil. Ukázali to už během přípravného Mountfield Cupu při východočeském derby.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové pomýšlí před novou sezonou na titul

"Myslím, že devadesát devět lidí ze sta by se rozhodlo stejně jako já. Když jsem dostal nabídku od Pardubic, hrály baráž a neměly jistou extraligovou příslušnost na další rok. Já se ještě necítím na to, abych hrál první ligu," uvedl Koukal.

O odchodu z Ruska zpět domů se rozhodl už na začátku minulé sezony. Koukal bydlí nedaleko Hradce i Pardubic a jeho dcera jde do druhé třídy. Jekatěrinburg uzavřel sezonu už na konci února a zkušený centr brzy dostal nabídku od Hradce. Později se ozvaly také Pardubice.

"Když jsem se vrátil z Ruska, tak jsem chtěl být doma. Takže přicházely v úvahu Hradec nebo Pardubice. Kdybych jezdil na Spartu nebo do Liberce, to by nic neřešilo. To jsem mohl zůstat v cizině," objasnil své rozhodování. "Věděl jsem, jak tahle organizace výborně funguje. Kolem mužstva to šlape, to je dobrý ukazatel. Radil jsem se s hodně lidmi, ve finále pak s manželkou. Poslední slovo si ale řeknu já. A teď toho kroku rozhodně nelituju," dodal Koukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články