Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavelka po odchodu z Litvínova posílil obranu Sparty

Praha - Obránce Tomáš Pavelka, který uplynulé čtyři sezony působil v Litvínově, se stal novou posilou pražské Sparty. Třiadvacetiletý odchovanec Vítkovic v této sezoně debutoval i v české reprezentaci, v domácí nejvyšší soutěži bude oblékat dres třetího klubu.

"Je to komplexně vybavený bek a už v sezoně, kdy Litvínov vyhrál titul, hrál v týmu hodně důležitou roli. Přes své relativní mládí už má zkušenosti i s reprezentací, takže si od něj hodně slibujeme," řekl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Pavelka si v uplynulé sezoně v dresu Litvínova připsal v 34 zápasech 14 bodů za pět branek a devět asistencí. V dresu české reprezentace se představil v listopadu na turnaji Karjala a v prosinci na Channel One Cupu a v šesti duelech nebodoval.

V extralize získal v roce 2015 titul s Litvínovem. Celkem má na kontě v domácí nejvyšší soutěži 170 utkání a 45 bodů za 16 branek a 29 přihrávek. Za Vítkovice sehrál jediný duel v ročníku 2010/11. V letech 2011 až 2013 působil v zámořské juniorské QMJHL v dresu celku Prince Edward Island Rocket.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články