Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pardubice včas přerušily sérii porážek vítězstvím v Karlových Varech

Karlovy Vary - Pardubice si po dvou prohrách připsaly důležité vítězství v Karlových Varech 5:3 a vrátily se do hry o udržení v extralize. Východočeši otočili nepříznivě se vyvíjející duel, když prohrávali 1:2 a poté 2:3, ale k obratu zaveleli jmenovci Sýkorové, jejichž branky dělilo pouhých 26 sekund na přelomu 35. a 36. minuty. Výhru Dynama stvrdil Tomáš Rolinek proměněným trestným střílením.

Radující se hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Pohled na tabulku je jasný. Věděli jsme, že když prohrajeme, tak jdeme skoro ze hry. Bylo to důležité a těžké utkání. A je super, že jsme vyhráli za tři body," radoval se Rolinek po zápase. "Sezona ale ještě nekončí. Každé utkání je strašně těžké. Jsem šťastný, ale v úterý pokračujeme," doplnil sedmatřicetiletý hráč.

Dynamu se ideálně vydařil vstup do utkání, když už po 40 sekundách hry otevřel skóre Rolinek, jehož nezištně našel před odkrytou brankou Tomášek. Domácí však rychle odpověděli a Flek svým šestým gólem v baráži vyrovnal.

Oba týmy následně nevyužily první přesilové hry, v 11. minutě však potrestal pardubickou chybu v rozehrávce Gríger, jenž překonal Růžičku po přečíslení tří na jednoho. Další gól mohl přidat Dušek, pardubický brankář si však s jeho pokusem poradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice vyhrály v Karlových Varech 5:3 i díky Rolinkově nájezdu

Ve 24. minutě se do brejku dostal Flek, kvůli faulu Jána Sýkory však svůj nájezd neproměnil. Energie následnou přesilovku nezužitkovala a i díky tomu mohl ve 28. minutě Ovčačík vyrovnat. Růžička si poté poradil s šancí Rýgla, ale když Vachovec tečoval Rohanovu střelu od modré čáry, Západočeši opět vedli.

Ve 34. minutě ukončil početní výhodu Energie nafilmovaným pádem kapitán Skuhravý a v následné hře čtyři na čtyři hosté zápas otočili. Nejprve vyrovnal z brejku Ján Sýkora, jenž se ale po zakončení zranil. Již o 26 sekund později nabil Nahodil Petru Sýkorovi a elitní pardubický střelec posunul Dynamo poprvé do vedení. Zápas tím zároveň skončil pro Honzíka, kterého v karlovarské brance nahradil Závorka.

Západočeši byli střelecky aktivnější, Růžičku se jim však překonat nedařilo. V 50. minutě byl za faul na Sičáka vyloučen na pět minut a do konce utkání Trončinský, místo vyrovnání však domácí po 11 sekundách inkasovali. Rolinka v brejku fauloval Flek a rozhodčí tentokrát nařídili trestné střílení, z něhož hostující kapitán překonal Závorku. "Věřil jsem si. Nájezdy nejezdím, ale věřil jsem. Nebylo to dobře provedené, ale gól platil," řekl Rolinek.

Karlovy Vary v pokračující přesilovce snížit nedokázaly a neprosadily se ani v dalších početních výhodách. V pátém domácím zápase baráže si tak připsaly čtvrtou prohru a výrazně si zkomplikovaly situaci s udržením se mezi elitou. "Matematika je jasná. Máme před sebou tři zápasy a tři musíme vyhrát. Sami jsme se do této situace dostali, sami se z ní musíme vyhrabat," řekl útočník Energie David Gríger.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Flek, 11. Gríger (O. Beránek), 32. Vachovec (M. Rohan, Sičák) - 1. Rolinek (D. Tomášek), 28. Ovčačík (Trončinský, M. Bárta), 35. J. Sýkora (D. Tomášek), 36. P. Sýkora (Nahodil), 50. Rolinek z trest. střílení. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:8, navíc Skuhravý 10 min., Harant 10 min. a do konce utkání - Trončinský 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3724.

Karlovy Vary: Honzík (36. Závorka) - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, O. Beránek - Gorčík, Tuominen, D. Kindl. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kverka.

Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, od 21. navíc Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Špirko, M. Bárta, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Zápas jsme nezvládli. Měli jsme špatný vstup a hned v prvním střídání jsme dostali gól. Podařilo se nám to otočit na 2:1, vedli jsme i 3:2, ale pak přišel další zlomový okamžik, kdy jsme během pár vteřin dostali dva góly a soupeř se dostal do vedení. Dalším důležitým okamžikem byla dlouhá přesilovka, se kterou jsme si stejně jako s početními výhodami v závěru nedokázali poradit. Proto jsme dnes prohráli."

Pavel Marek (Pardubice): "Byl to neskutečně těžký zápas. Měli jsme dobrý vstup, ale pak jsme prohrávali. Dnes musím celému týmu poděkovat za ohromnou bojovnost a nasazení v zápase. Ve třetí třetině jsme měli spoustu vyloučených hráčů a hrstka kluků to dokázala odbránit. Před nimi musím jen smeknout, protože oslabení bylo náročné a dlouhé. A kluci zvládli ubránit výsledek. Vítězství si ceníme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články