Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvapil: Musíme být pokorní a nemyslet na to, jak zvedáme pohár

Liberec - Třikrát přišli o vedení, nakonec se však přesto radovali. Brněnští hokejisté zvládli také druhý duel na ledě mistrovského Liberce a série se za stavu 2:0 na zápasy pro Kometu stěhuje do Brna. O druhém bodu pro Moravany rozhodl útočník Marek Kvapil, který se trefil v páté minutě prodloužení.

Marek Kvapil (vlevo) se raduje se spoluhráči z Komety ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kvapila vyslal obránce Jozef Kováčik bekhendovým lobem mezi beky Radima Šimka a Adama Jánošíka a nejproduktivnější hráč Komety ze základní části z pravého kruhu překonal Jána Lašáka. "Šlo to přímo pod ruku. Sahali mi tam dvěma hokejkami a já jsem to jen hodil na bránu do kříže a spadlo to tam," popsal Kvapil svou teprve druhou trefu ve 12. utkání letošního play-off.

Brňané po první výhře 4:3 ovládali první třetinu druhého utkání, přestříleli soupeře 15:5, ale Liberec tuto pasáž hry uhrál se skóre 1:1. "Bohužel, nepovedlo se dát víc gólů. Ale tlak tam byl. Myslím, že jsme dneska vyhráli zaslouženě," řekl Kvapil.

Liberec sice třikrát dotáhl ztrátu, ale Kometa dokázala vybojovat i druhou finálovou výhru v cestě za dvanáctým mistrovským titulem v historii. "Bylo to samozřejmě těžké. Ale je důležité, že jsme dávali góly. Dokázali jsme se z toho zvednout a pokaždé jsme šli do vedení. Je to hokej. Nemohli jsme čekat, že to za stavu 3:2 dohrajeme v klidu. Oni srovnali a museli jsme hrát zase od začátku," podotkl dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010.

"Věděli jsme, že to dneska bude těžší než včera, a taky bylo. Určitě jsme nečekali, že tady vyhrajeme dva zápasy, ale je to super," pochvaloval si Kvapil. "V kabině jsme si věřili a povzbuzovali jsme se. I když oni třikrát srovnali, tak jsme si věřili, že to dneska urveme. Bylo hodně důležité, že se nám to povedlo."

Kometa potvrdila, že se jí proti Liberci v sezoně daří. Už v základní části s ním získala 10 z 12 bodů. "Nedá se to srovnávat se základní částí. Věděli jsme, že to bude těžké, a Liberec má dobrý tým. V play-off hrají dobrý hokej. My jdeme do každého zápasu s pokorou a šlapeme," podotkl dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru v KHL s Dynamem Moskva z let 2012 a 2013.

Kometa ve čtvrtfinále dokázala vyhrát oba zápasy na Spartě a pak doma dotáhla sérii na 4:0. Podle Kvapila ale ještě zdaleka nelze myslet na triumf. "Je to play-off a už tady byly týmy, které srovnaly z 0:2 i z 0:3. Musíme navázat na výkony ze včera i z dneška doma," uvedl Kvapil.

"Musíme do toho jít dál s pokorou a nevidět se, jak zvedáme pohár. Musíme makat, chybí nám ještě dvě výhry. Žádná velká euforie nemůže být. My se cítíme skvěle a věříme si. Ale myslím, že to bude stejný a vyrovnaný hokej - fyzicky náročný s množstvím šancí. Doma se nám hraje určitě líp než venku. Zápasy budou těžké. Když nám diváci pomůžou, tak to bude super," těší se na vyprodaný domácí stadion.

Do úterního pokračování série bude chtít věnovat čas hlavně regeneraci. S přítelkyní si chce užít i Velikonoce. "Asi něco proběhne, přítelkyně se může těšit," usmál se Kvapil, který bude chtít i na chvíli vytěsnit hokej z hlavy. "Myslím, že to jde. Každý si něco najde, kluci chodí na ryby, někdo si zajde do kina nebo do lesa. My se chodíme s přítelkyní projít s pejskem, odpočívám i nějaký bazén dám," dodala hvězda utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články