Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov touží zlepšit ofenzivu a prahne aspoň po jedné výhře z Liberce

Liberec - Chomutov má za sebou historicky první utkání semifinále play-off a ačkoli představoval pro Liberec nepříjemného soupeře, radovali se v úvodním zápase Bílí Tygři. Piráti potřebují zabrat zejména v ofenzivě, neboť si vytvořili málo gólových příležitostí, a tak si favorit série dokráčel po trpělivém výkonu pro vítězství 4:1. Druhé semifinálové utkání série Liberec–Chomutov sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Liberec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Byl to těžký zápas, Chomutov je silné a nepříjemné mužstvo. Měli jsme týden pauzu, takže jsme trochu nevěděli, co od toho čekat. Myslím si ale, že jsme podali velmi dobrý výkon a zápas se musel divákům líbit. Jsme rádi, že jsme začali sérii vítězně," řekl liberecký kapitán Radivojevič.

"Dali jsme první gól, který nás uklidnil. Poté jsme přidali druhý a měli jsme i další šance. Byli jsme dost silní na kotouči a v osobních soubojích, hráli jsme náš systém a podle mého názoru zaslouženě vyhráli," pochvaloval si rodák z Piešťan.

Velmi důležitým momentem zápasu byla liberecká přesilovka pět na tři, kterou Bílí Tygři po velkém obléhání branky Jána Laca dokázali zásluhou Petra Jelínka využít a odskočit tak soupeři na rozdíl dvou branek.

"Sehráli jsme to snad nejlépe v sezoně. Měli jsme tam hodně střel a asi čtyři velké šance, z toho byly dvě tyčky. Říká se, že kdo nevyužije dvojnásobnou přesilovku, tak nemůže vyhrát. Proto jsme rádi, že nám to tam poté padlo a dostali jsme se do dvougólového vedení," uvedl zkušený útočník, který má na kontě téměř čtyři stovky zápasů v NHL.

Chomutov se nemohl opřít o skvělé přesilovky

"Neodehráli jsme úplně špatné utkání. Snažili jsme se hrát dobře ze zabezpečené obrany, což se nám i dařilo. Bohužel v útoku jsme se příliš neprosadili, Liberec nám toho moc nedovolil," hledal důvody porážky chomutovský Račuk. "Musíme se snažit být aktivnější v útoku a více se tlačit do střelby. Směrem dopředu jsme bohužel byli bezzubí," litoval jeho spoluhráč Kämpf.

Chomutovští nastoupili v Liberci do historicky prvního semifinálového utkání play-off po týdenním odpočinku, který jistě přišel vhod. Piráti totiž měli za sebou porci 11 zápasů v 19 dnech, když nejprve vstali z mrtvých v předkole proti Mladé Boleslavi a poté dokázali vyřadit i favorizovaný Třinec. Oproti tomu Liberec měl v nohách o pět utkání méně, když v šesti zápasech vyřadil Plzeň.

Podle Kämpfa s Račukem ale tento fakt nehrál v utkání žádnou roli. "Měli jsme teď týden bez zápasu, takže i dostatek času si odpočinout a načerpat nové síly. Liberec je ale skvěle fyzicky a bruslařsky vybaven a zkrátka jsme na něj nestačili," přiznal Kämpf, který si v sezoně odbyl také reprezentační premiéru.

"Myslím si, že žádná únava na nás znát nebyla, v tom bych problém nehledal. Měli jsme dost času zregenerovat a na Liberec se pořádně připravit. Bohužel domácí se dostali do vedení. A proti tak silnému celku se pak hraje těžko," řekl Račuk, který se v sestavě Pirátů objevil poprvé od druhého zápasu předkola.

Chomutovu se v utkání nedařila ani jeho největší zbraň v podobě přesilových her. Ze šesti vyloučení na straně domácích nedokázal přetavit v gól ani jediné. "Samozřejmě početní výhody rozhodují zápasy. Je to naše silná stránka a v play-off se nám v nich velmi dařilo. Nyní jsme je ale nesehráli vůbec dobře, prakticky jsme v nich Lašáka neohrozili. Příště to musí být lepší," řekl dvaadvacetiletý Kämpf.

"Liberec je velmi silný tým, ale jsou to pořád jenom lidi. Rozhodně nejsou neporazitelní a příště to bude úplně jiný zápas. Musíme zlepšit ofenzivu a zkusit Liberec něčím překvapit. Chceme se o to poprat a odvézt si odtud alespoň jedno vítězství," dodal Račuk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články